Omwonenden St. Jozef buitenspel

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

In mei hebben de leden van de gemeenteraad en de commissie Grondgebied middels een presentatie kennis kunnen nemen van de plannen die er zijn met betrekking tot het gebied rondom Sint Jozef. Het ging daarbij om een particulier initiatief voor sloop en herbouw van verzorgingshuis St.Jozef en de Rooms-katholieke basisschool Het Baken, plus de plannen voor het bouwen van een aantal woningen in dit gebied. Voor Partij Nijkerk en andere politieke partijen was dit de eerste kennismaking met dit plan. “Omdat daar nog geen inhoudelijk voorstel ligt, zullen wij hierover geen vragen stellen”, stelt fractievoorzitter Aart Klompenhouwer.

Wethouder Walet opnieuw onder vuur NIJKERK – Er bestaan sterke vermoedens dat omwonenden niet gekend zijn in de plannen van de nieuwbouw van verzorgingstehuis St. Jozef en omgeving. In schriftelijke vragen aan het college van B&W wil Partij Nijkerk weten waarom dit niet is gebeurd. In 2004 zou verantwoordelijk wethouder Renger Walet al de omwonenden hebben toegezegd mee te kunnen praten over de planvorming. In de praktijk lijkt daar niets van terecht zijn gekomen.

door Peter Kerklingh

Partij Nijkerk is in de weken daarna in gesprek gekomen met omwonenden en andere belanghebbenden. Daarbij zijn een aantal zaken naar voren gekomen die slechts zijdelings de inhoud van het plan raken, maar vooral de procedurele kant betreffen en de rol van de gemeente in het bijzonder. Klompenhouwer: “Zo bleek uit de gesprekken dat er al in 2004 contact zou zijn geweest tussen omwonenden en het college in de persoon van wethouder Walet, waarbij deze de toezegging zou hebben gedaan dat omwonenden bij de planvorming zouden worden betrokken en ook dat zij hun inbreng kon leveren. Dit om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren. Gelet op de forse omvang van dit plan en eventueel te verwachten bezwaren is dat een manier van werken die wij van harte onderschrijven. Er bereiken ons signalen dat dit in de praktijk echter niet is gebeurd. Verder is door omwonenden de zorg uitgesproken over de te verwachten verkeersbewegingen en mogelijke gevaren voor met name de kinderen in de buurt.”

Partij Nijkerk wil dan ook van het college weten of de toezegging van Walet uit 2004 juist is en zo ja, op welke wijze dat bij de gepresenteerde plannen vervolgens is gebeurd? Als dat niet zo is, waarom dan niet? Verder wil PN de status van het plan weten en het vervolgtraject.

Welke concrete mogelijkheden hebben de omwonenden om de plannen zoals deze nu zijn gepresenteerd aan te laten passen of is dit het definitieve plan en gaat het college met omwonenden de te verwachten verkeerssituatie in het plangebied bespreken en op welke wijze kunnen wensen van omwonenden worden ingepast, zijn de laatste vragen van Klompenhouwer.

advertentie
advertentie