Gezellig fietsen met VOEK

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Bestuurslid Gerard van Duuren is nu een jaar bezig om het ontspannende fietsen extra te promoten. “We willen jong en oud in beweging krijgen en zien graag nog meer inwoners deelnemen aan dit gezonde, sportieve en sociale gebeuren. Onze club en de prachtige omgeving van Nijkerk vormen daar de basis voor. We komen telkens weer op verrassend nieuwe plekjes. Saai is het dus nooit.”

Fietsclub zoekt aanwas bij recreanten NIJKERK - Wie van plan is om op een prettige en voordelige manier fietstochtjes in groepsverband te maken doet er goed aan zich in verbinding te stellen met fietsclub VOEK. Deze vereniging heeft alles in huis wat aantrekkelijk is voor fietsers. Leuk voor zowel toerfietsers (dunne bandjes) als de recreanten (dikke banden). Met name voor recreatieve fietsers heeft VOEK veel te bieden.

Door Peter Kerklingh

Van Duuren zet zich in om vooral het sociale aspect van het fietsen meer gewicht te geven. “We individualiseren teveel. Het is toch veel aardiger om meer bij elkaar te zijn betrokken en zo op de fiets op een prettige en ontspannen manier nieuwe contacten te maken”.

Samen fietsen is bij VOEK een gezellige bijeenkomst. De maandag – en woensdagavond zijn de vaste fietsavonden. Op de fietsavonden is er eenmaal een koffiepauze en het afgesproken tempo wordt goed in de gaten gehouden.

De nu 120 recreatieve leden zijn in verschillende groepen ingedeeld. Men kan kiezen uit snelheden van 19/20 kilometer per uur gemiddeld, maar ook voor de iets langzamere fietser zijn er mogelijkheden; er zijn ook groepen met een gemiddelde van 17/18 kilometer. Op een avond wordt er een tocht gereden van 25 tot circa 40 kilometer.

Verjonging

Gerard van Duuren, zelf recreatief fietser, zou graag zien dat er een lichte verjonging en extra aanwas van de groepen zou ontstaan. “Nu ligt de leeftijd tussen de 40+ en 65+. We hebben een leuke mix. Er zijn wel wat meer vrouwen dan mannen. Ik zou zo graag zien dat ook hierin iets meer evenwicht komt.“

“Wie meer wil weten moet beslist even contact met me opnemen. Ik hoop de mensen over de drempel te kunnen helpen. Fietsen is een prima ontspanning, je legt zo gemakkelijk contact met anderen en alleen fietsen doe je toch niet gauw. De meeste mensen willen hun wekelijkse fietsavond daarom niet graag missen.”

Behalve de vaste fietsavond per week organiseert VOEK tal van andere evenementen. Eens per jaar wordt de fietsdag over circa 70 kilometer gehouden. Vertrekpunt is meestal Nijkerk, maar ook vanuit verder gelegen plaatsen wordt vertrokken. De fietsen gaan dan per eigen auto of met groepsvervoer mee. Door het seizoen worden diverse extra tochten georganiseerd waaraan ook niet VOEK leden kunnen deelnemen. Zo is er De Pijpers Paasrit, met Koninginnedag de Princesserit, De Riddertocht met Pinksteren, in juni de Dorhout Mees-Avondvierdaagse en Rabo Dorpentocht in september.

Weekend

De enthousiaste Van Duuren heeft inmiddels al een weekend georganiseerd.

“Vorig jaar was Friesland enorm geslaagd. Dit jaar gaan we met 32 mensen naar Heemskerk. We gaan in het weekend van 24, 25 en 26 augustus en verblijven in het Stayokay Kasteel ‘Assumburg’, goed en voor iedereen betaalbaar. We gaan onder andere de sluizen van IJmuiden bekijken en komen langs het immense complex van de Chorus fabriek, maar vanzelfsprekend gaan we ook de prachtige natuur in. Het is fantastisch fietsen in Kennemerland en in het prachtige duingebied van Schoorl en Bergen. Ook wordt het unieke poldergebied van de Beemster met de pittoreske plaatsjes Graft en De Rijp verkend. Echt, dit belooft opnieuw een leuk weekend te worden.”

Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland wordt door VOEK gefietst. Een toertocht door de Vogezen en de Moezel zijn al veel besproken evenementen geworden. Vooral door de inzet van veel vrijwilligers is VOEK een actieve en bloeiende fietsvereniging. Op de VOEK website is veel informatie te lezen.

Fietsclub VOEK is een financieel gezonde vereniging van in totaal 430 leden. Recreanten betalen € 46,00 per jaar contributie, inclusief verzekering.

Informatie kan worden verkregen via de Website: www.voeknijkerk.nl of

Contactpersoon Gerard van Duuren, telefoon 033 – 2460715 of 06 – 53343073. Email: g.vanduuren@planet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie