Henk Karelsen onderscheiden

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

De burgemeester had Henk Karelsen pas geleden al ontmoet tijdens het haringhappen. De haring werd daar met een zijspanmotor van een STIMON-lid aangevoerd en belangstellend had de burgemeester al een praatje aangeknoopt met de STIMON-voorzitter. Zelf rijdt Renkema ook motor, evenals zijn vrouw, en is ook al vaak in Assen geweest om daar het TT-motorengeweld te aanschouwen.

Lid in de Orde van Oranje Nassau NIJKERK – Het gebeurt hem niet vaak, maar afgelopen maandag 16 juli wist hij even niet wat hij zeggen moest. De voorzitter van de STIMON, Henk Karelsen, werd onverwacht de trouwzaal van het stadhuis ingelokt waar hij door familie, vrienden en bekenden hartelijk werd verwelkomd. En natuurlijk door burgemeester Gerard Renkema, die hem bij Koninklijk Besluit een koninklijke onderscheiding deed toekomen: ‘STIMON Henk’ mag voortaan als Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn gemotoriseerde stalen ros bestijgen.

door Gerrit Steen

In zijn toespraak gaf Renkema aan waar Henk Karelsen zijn koninklijke onderscheiding aan te danken heeft: “De heer Karelsen is al 30 jaar lang onafgebroken bestuurlijk actief voor diverse motororganisaties in Nederland. In februari 1977 is hij gekozen in het bestuur van Motorclub Vol Gas, afdeling Toer. In april 1980 was hij mede-initiatiefnemer bij de oprichting van de Veluwse Motor Tour Club. Daar was hij in 1992 zeer nauw betrokken bij de start van de Motary. In 1997 was Henk Karelsen bovendien mede-initiatiefnemer voor de oprichting van de Stichting Motortoerisme Nederland (STIMON). Van deze stichting is de heer Karelsen sinds de oprichting voorzitter. De verbroederingsrit het Nijkerks Motortoerspektakel werd door de STIMON voor de eerste keer georganiseerd bij de fusie van Hoevelaken en Nijkerk. Het is een jaarlijks terugkerend evenement geworden.”

Jubileum

“Op 15 juli 2007 bestond de STIMON officieel 10 jaar. Dat jubileum werd onlangs feestelijk gevierd op het circuit van Assen. Verder is de heer Karelsen sinds 1993 bestuurslid van de Algemene Vereniging van Belastingdeurwaarders. Dit jaar is hij 25 jaar werkzaam als belastingdeurwaarder. Sinds 2001 is hij kerkvrijwilliger bij de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk in Verpleeghuis Zilverschoon.”

Na deze lovende woorden kreeg Henk Karelsen de bijbehorende versierselen opgespeld. Hij was tamelijk overrompeld door deze actie en even wat sprakeloos, maar hervond al snel zijn tekst. Hij bedankte de burgemeester en alle aanwezigen voor hun aanwezigheid. En, zijn kloppend motorhart getrouw, nodigde hij burgemeester Gerard Renkema van harte uit om lid te worden van de STIMON.

Buiten wachtte hem nog een aangename verrassing: een twintigtal motoren van STIMON-leden wachtten hem luid toeterend op toen hij met zijn vrouw Bea de trouwzaal verliet. Henk Karelsen: “Natuurlijk heb ik het allemaal niet alleen gedaan, samen met de trouwe bestuursleden van het eerste uur is het allemaal mogelijk gemaakt!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie