Van den Tweel apetrots

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De drie appartementengebouwen aan de Oosterstraat tegenover de Kleterstraat zijn zo goed als klaar. De eerste appartementen werden vorige week vrijdag opgeleverd. Maar Gerard van den Tweel zou zichzelf niet zijn als hij geen verdere plannen heeft.

Appartementen Oosterstraat opgeleverd

door Henk Brinkman

Donderdagmiddag gaven Van den Tweel en de Nijkerkse aannemer Evan Kroon, die de woningen heeft gebouwd, een rondleiding door de nieuwe woningen. Wethouder Renger Walet was ook van de partij. Het zijn ruime en luxe appartementen, die door de gekozen bouwstijl een eigen karakter hebben. Met aparte hoekjes en leuke oplossingen. Evan Kroon: ,,Er mochten geen buiten de gevel hangende balkons komen. Dat hebben we opgelost met inpandige loggia’s, die door een speciaal ontworpen vouwdeur met dubbel glas kunnen worden geopend. Dan kunnen de bewoners toch genieten van de buitenlucht en het stadsleven.”

Winkels

Op de begane grond zijn winkelpanden gevestigd. Die zijn allemaal verhuurd, maar Van den Tweel wilde nog niet zeggen welke winkels straks hun deuren zullen openen.

Van den Tweel is ook eigenaar van het naastgelegen pand aan de Langestraat en van het pand waar nu de Baby- en kinderzaak Bambino is gevestigd. Laatstgenoemd bedrijf stopt de activiteiten per 1 september. Van den Tweel: ,,Die panden willen we helemaal verbouwen in de stijl van de nu nieuw gebouwde panden. De architect heeft daar al schetsen voor gemaakt. Deze panden worden lager, waardoor een mooie overgang ontstaat naar de Langestraat. De besprekingen daarover met de gemeente verlopen heel positief. In het najaar zal daarover duidelijkheid ontstaan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie