Wassink zesde in triatlon

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Mathijm: “Dit jaar een andere voorbereiding dan voorgaande keren. Ik was altijd 4 weken van te voren alleen maar bezig met de wedstrijd en hoefde nergens anders aan te denken. Maar sinds ik vader ben geworden van dochter Vera moet ik anders omgaan met mijn tijd en meer plannen. Er blijft minder tijd over om te trainen, maar gelukkig heb ik via mijn werkgever, de Rabobank Amersfoort e.o., wat extra vrije dagen gekregen om me nog redelijk goed voor te bereiden op deze wedstrijd met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsten en een complete marathon.”

Beste Neder- lander in ‘Ironman’ HOEVELAKEN – Was Mathijm Wassink (34) in de Flitstriatlon van Nijkerk onlangs nog de beste Nijkerker, op het European Championship ‘Ironman’ in Frankfurt, was hij met een prachtige zesde plaats in zijn leeftijdscategorie (30-34) de beste Nederlander. In het overall klassement werd hij 30e, een fantastische prestatie waar hij met recht trots op is.

Door Gerrit Steen

Kolkende wasmachine

“Zondagochtend om 04.00 uur opgestaan, een traditioneel ontbijt met 4 witte bolletjes van de plaatselijke bakker met Venz hagelslag. Vervolgens met vrouw Sandra en dochter Vera naar de start. Daar zeer aangenaam verrast door de grote mensenmassa, er waren alleen al bij het zwemmen meer dan 10.000 mensen. Om 07.00 uur het startschot en dan kom je voor je gevoel in een kolkende wasmachine, waar ik gelukkig na 300 meter mijn slag vond. Ik kwam als 130e zwemmer uit het water in een tijd van 57 minuten. Daarna op de fiets over de snelweg naar Frankfurt met vervolgens 2 rondjes van 84 kilometer over onder meer 5 heuvels. Je moest door een dikke haag van mensen fietsen, allemaal enthousiaste toeschouwers, net Alpe de Huez in de Tour de France. In totaal kwamen er meer dan 500.000 mensen kijken! Met het fietsen eindigde ik als 34e in een tijd van 4.51.”

“Toen de marathon. Tot 36 km zag het ernaar uit dat ik binnen de 3 uur zou blijven, maar plotseling sloeg de vermoeidheid toe. Het enige waar ik toen nog aan dacht was dat ik samen kon finishen met mijn dochter. Ik kreeg Eva op 200 meter voor de finish door Sandra aangereikt. Ik was te vermoeid om haar te dragen, dus ze moest zelf mee lopen. Hand in hand zijn we gefinisht. Met al die mensen die op de tribunes zaten was dat een geweldige ervaring. Mijn tijd was 3.12.40, wat 20 minuten langzamer is dan mijn snelste tijd, 2 jaar geleden in Almere. Uiteindelijk ben ik 30e geworden overall, in mijn leeftijdscategorie 6e! Uiteindelijk zijn er 2121 deelnemers gefinisht, waarvan de oudste 71 jaar was. Die man kreeg een staande ovatie, hij eindigde niet eens als laatste. Mijn trainingsmaatjes Hans van de Linde (60-64) en Wilco Witte (40-44) eindigden als 1e en 174e in hun leeftijdscategorieën,met een persoonlijk record.”

advertentie
advertentie