Geslaagde ledenwerfdag Concordia

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Van de groepen 5 en 6 van de C.J. van Rootselaarschool uit Nijkerkerveen en de Schimmelpenninck Van der Oyeschool uit Hoevelaken bezochten in totaal zo’n 70 leerlingen de open dag. Petra van de Berg heette de kinderen en hun begeleiders welkom en gaf een korte toelichting op de reden van de uitnodiging. Ook nu werd op humoristische wijze door Jan en Henk Kas een programma aangeboden waarin de kinderen verteld werd hoe de hedendaagse slag- en blaasinstrumenten zijn ontstaan. Vervolgens werd een live demonstratie gegeven waarbij moderne nummers van o.a. Eros Ramazotti, Anastacia en Jennifer Lopez voor de kinderen werden gespeeld. Na een korte pauze werd er ook gezamenlijk muziek gemaakt. De kinderen konden daarbij gebruik maken van de aanwezige effectinstrumenten. Als afsluiting konden de kinderen onder toeziend oog van de leden ook nog de overige slag- en blaasinstrumenten proberen.

Eerste ‘eigen’ diploma’s uitgereikt NIJKERKERVEEN - Om de bezetting van het orkest, de malletband en de majorettegroep uit te breiden wordt jaarlijks een ledenwerfactie georganiseerd. Deze werd afgelopen vrijdag gehouden. Concordia kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

De georganiseerde wervingsdagen zijn natuurlijk pas echt geslaagd als zich ook nieuwe leerlingen aanmelden. De nieuwe opleidingsgroep start weer na de vakantie op 5 september. Er bestaat momenteel behoefte aan leerlingen voor trompet, bugel, bariton/euphonium en hoorns bij het fanfare-orkest. Slagwerkers bij de mallet-percussiegroep zijn ook gewenst en bij de majorettes kan Concordia ook nog nieuwe leden gebruiken.

Hoewel de ledenwerving sterk gericht is op de basscholen in de regio, zijn natuurlijk ook volwassenen van harte welkom, met name dertigers en veertigers. Muzikale kennis en ervaring is niet nodig: Concordia verzorgt zelf de opleiding tot het A-niveau. Uitgangspunt bij de opleiding is dat nieuwe leden zo snel mogelijk in het orkest mee kunnen spelen om daar ook kennis en ervaring op te doen. Dat deze methode goed werkt werd op 30 juni bewezen: 4 kandiaten slaagden voor de muziekopleiding. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen op de repetitie: op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 oefent de fanfare en de malletband in het verenigingsgebouw aan de Van Rootselaarstraat te Nijkerkerveen. De majorettes beginnen al om 17.30 uur.

Muziekdiploma’s

Op zaterdag 30 juni hebben bij muziekvereniging Concordia 4 leerlingen hun muziekopleidiing afgerond. Het is de eerste groep leerlingen die in eigen beheer opgeleid en geëxamineerd is. Evert Kuyt, Anneke Reijnen, Mark Walet en Marieke van Soest waren de eersten die op deze wijze hun opleiding bij Concordia konden afronden. Hun praktijkcertificaat hadden ze al in 2006 behaald.

u Meer informatie is te lezen op de website www.concordianijkerkerveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie