Het Nederlands Jeugd Strijkorkest
Het Nederlands Jeugd Strijkorkest Marieke Wijntjes

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest komt naar de Sint Aegtenkapel

5 april 2018 om 14:40 lokaal Deel je nieuws

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest komt naar de Sint Aegtenkapel met een concert geïnspireerd op muziek van de drie Hongaarse componisten Béla Bartók, Sándor Veress en György Ligeti. Dit concert is zondag 15 april te zien.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Onder de leden bevinden zich vergevorderde leerlingen van jong-talentklassen of vooropleidingen van de conservatoria, alsmede leerlingen van privédocenten en muziekscholen. Tijdens het concert in de Sint Aegtenkapel spelen de leden muziek van drie Hongaarse componisten: Béla Bartók, Sándor Veress en György Ligeti.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest repeteert iedere zaterdag in het inspirerende Conservatorium van Amsterdam. Het orkest studeert drie programma´s per jaar in. Elk project wordt afgesloten met een reeks concerten op belangrijke podia in Nederland en daarbuiten. Repetities en concerten staan onder leiding van violist en dirigent Carel den Hertog, die tevens ook de succesvolle voorstelling ‘De Passie’ dirigeerde in Flint.

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie