Burgemeester op bezoek?

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De voorstanders hebben per brief laten weten dit besluit te betreuren ,,omdat veel bewoners, die hun vijftigjarige huwelijksjubileum vieren, het erg op prijs stellen dat de burgemeester blijk van zijn aanwezigheid toont.”

Stad Nijkerk vraagt mening Nijkerkers NIJKERK - De burgemeester of de wethouders bezoeken geen gouden bruidsparen meer. Er komen steeds meer gouden huwelijken en het wordt voor Renkema steeds moeilijker een gaatje in zijn agenda te vinden. Een motie waarin hij werd opgeroepen hier wel tijd voor vrij te maken, werd afgewezen. Alleen Hart voor Nijkerk en Werner de Coninck (VVD) stemden voor. Ries van Elteren, die vanwege zijn gezondheid al naar huis was, zou ook voor hebben gestemd. Mensen krijgen overigens wel een schriftelijke felicitatie.

door Henk Brinkman

Zij stellen nu voor dat raadsleden voortaan bloemen en felicitaties gaan brengen. Zij vragen de mening van het college. Wethouder Henk Lambooij betwijfelt of dat een goed idee is. ,,Ik heb er niets op tegen,” zei hij in de vorige raadsvergadering, ,,maar mensen ervaren de komst van een wethouder al als surrogaat, laat staan als er raadsleden komen.”

Uw mening gevraagd

De meningen over het belang dat mensen hechten aan het bezoek van de burgemeester aan gouden bruidsparen zijn verdeeld. Er zijn ook mensen die helemaal geen trek hebben in een bezoek van een voor hen wildvreemde en al helemaal geen persfotograaf willen ontvangen. De vraag is wie gelijk heeft. Inwoners kunnen dat zelf uitmaken.

De redactie roept Niekarkers op hun mening per brief of e-mail te geven. Postadres: Postbus 67,3770 AB Barneveld. E-mail: stad.nijkerk@bdu.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie