Touwtrekken blijft populair

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De vorige twee keren werd het evenement in september gehouden tussen manshoge zonnebloemen die op het veld stonden. De reden dat het nu in juni al werd gehouden heeft te maken met het feit dat er veel belangstelling voor het evenement is vanuit deelnemende voetbalteams. En aangezien in september net de competitie weer begonnen is, kunnen zij dan niet meedoen.

HOEVELAKEN – Het was zaterdag 2 juni weer een drukte van belang op de Middelaarseweg 9 in Hoevelaken, voor de derde keer al weer werd hier het Hoevelakense touwtrekkampioenschap gehouden. En wederom was het een groot spektakel, waar deze keer 17 herenteams en 4 damesteams aan meededen.

door Gerrit Steen

Arjan de Lange, organisator en tevens speaker van het evenement: ,,Alle teams komen uit de directe omgeving. Er mogen geen professionele teams meedoen, het blijft een recreatief evenement waarbij het de bedoeling is dat elke ploeg kan winnen, meedoen is belangrijker dan de eerste prijs. Wel zijn er officiële scheidsrechters en er is een officiële jury want we willen wel dat het spelletje volgens de echte regels gespeeld wordt. We hebben deze keer drie banen aangelegd, bij iedere baan staat een scheidsrechter en langs de kant staat de jurywagen.”

Onder ideale weersomstandigheden, een stralend zonnetje en toch weer niet te warm, konden de touwtrekkers en –sters vanaf 15.00 uur hun kunsten vertonen. Het team Beda uit Voorthuizen dat vorig jaar eerste was, werd dit jaar uiteindelijk derde.

Uitslag

De eerste prijs ging dit jaar naar het team Knoppers, dat grotendeels uit rietsnijders bestond afkomstig uit Zwolle. Einduitslag bij de heren: 1. Knoppers 2. Gemeuig an 3. Beda 4. Machtige Meiden 5. Amateurtjes. Bij de dames: 1. Zonnige Blommen 2. Team Ham 3. De Zaak 2 4. De Zaak 1.

advertentie
advertentie