Historische film massaal bekeken

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De film is destijds in opdracht van de gemeente gemaakt en geeft op een bijzondere manier een tijdsbeeld en laat veel bekende Hoevelakense gezichten zien. Oproepen in de lokale pers en nijver speurwerk hebben geleid tot het terugvinden van dit unieke en enige in omloop zijnde document. De film is inmiddels op dvd gezet en er zijn plannen van Historisch Hoeflake om de ‘stomme film’ van een gesproken commentaar en muziek te voorzien. Vrijdagavond verzorgde Gert Timmerman de film al vast van commentaar, geholpen door de talrijke aanwezigen. Hieraan voorafgaand vertelde Ton Hulsebos het e.e.a. over de verhuizing van het tegeltableau van de kunstenaar Willy Zandvliet naar het stadhuis in Nijkerk.

Naam Stuw terug op Dorpshuis HOEVELAKEN – Op vrijdagavond 1 juni ging de vorig jaar boven water gekomen historische film over Hoevelaken uit 1964 opnieuw in première. En hoe! Met ruim 250 enthousiaste kijkers was de zaal in de Haen werkelijk stampvol. Bijna een uur lang wisselden de oh’s en ah’s als blijk van herkenning elkaar af.

door Gerrit Steen

Een dag later hield Dorpshuis De Stuw open dag. Het bestuur van de Vereniging Dorpshuis Hoevelaken, Grand Café en Zalencentrum De Haen, Fitness Centrum Hoevelaken en Jeugd en Jongerencentrum Blits nodigden iedereen uit voor het bezichtigen van het verbouwde en gerenoveerde dorpshuis. Ook de naam ‘De Stuw’ is terug op het Dorpshuis. De naam Dorpshuis Hoevelaken De Stuw staat fraai vormgegeven in de glazen deuren bij binnenkomst. Vijf maanden lang is er, met financiële steun van de provincie, hard gewerkt om onderhoud te plegen en het gebouw van een aantal noodzakelijke voorzieningen te voorzien, waardoor Dorpshuis De Stuw er weer jaren tegen kan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie