Autobedrijf wil niet verhuizen

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Belangrijk in deze zaak is dat de gemeente op basis van geformuleerd beleid in het bestemmingsplan “Buitengebied” aan “niet agrarische bedrijven” geen mogelijkheden tot uitbreiding wil verlenen.

Van Doorn en Top verwijten college willekeur NIJKERKERVEEN - Autohuis Van Doorn en Top voelt zich niet begrepen door de gemeente. De Alfa-Romeo dealer wil uitbreiden op de bestaande locatie aan de Amersfoorstseweg in Nijkerkerveen, maar de gemeente heeft een plek op het bedrijventerrein Watergoor in gedachten. De tweestrijd duurt al geruime tijd. Het autobedrijf verwijt het college willekeur. Directeur Cees Top dringt aan op spoed, zowel in het belang van zijn bedrijf als voor de werkgelegenheid.

door Peter Kerklingh

Beklag

Tijdens de commissievergadering Grondgebied deed Top zijn beklag ten overstaan van de gemeenteraad. Bij de ontwikkelingen van het nieuwe bestemmingsplan “Buitengebied” wordt volgens de directeur met de belangen van het Autohuis van Doorn en Top geen rekening gehouden.

Prestige

,,Het college ziet het ons het liefst verhuizen naar elders. Wij hebben vorig jaar onder deze druk zelfs een verhuizing naar Watergoor overwogen, maar de plannen voor een nieuwe Alfa garage aldaar zijn afgeschoten. In de gesprekken met de wethouders zijn we op het verkeerde been gezet en het bos ingestuurd. Nu zijn we weer terug bij af en staan er zelfs slechter voor dan ooit. Het college is blijkbaar boos dat het niet gelukt is om ons weg te krijgen en lijkt er nu een prestige zaak van te maken. Want bij alle plannen die in onze omgeving spelen wordt ons consequent nadeel toegebracht.”

Gebiedsgrens

De Gemeente schuift de schuld af naar de Provincie omdat die regels stellen voor het buitengebied. Ook wordt de nieuwe gebiedsgrens van de bebouwde kom zodanig vastgesteld dat ons bedrijf precies buiten de bebouwde kom komt te liggen. Als je de plankaart bekijkt kan het geen toeval zijn. Precies ter plaatse van Amersfoortseweg 103 buigt de grens abrupt af. Er is geen enkel ruimtelijk argument denkbaar die deze grensafbuiging logisch kan verklaren.

Over de voorgenomen grenswijzigingen zijn wij als direct belanghebbende niet geïnformeerd. Nee, de grensvaststelling ter plaatse van Amersfoortseweg 103 is pure willekeur. Dit is eens te meer een zoveelste teken van geen fair play.”, aldus een boze Cees Top.

Bebouwde kom

Wethouder Henk Lambooij deelde als antwoord mee dat de grensbepaling uitsluitend betrekking heeft op het vaststellen van de bebouwde kom en de daarmee samenhangende verkeersmaatregelen. “Over de bepalingen van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ wordt op een ander tijdsstip nader gesproken”, aldus Lambooij.

Directeur Top begreep de uitleg, doch hield vast aan een spoedig overleg met heldere standpunten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie