Merel Peper derde bij NK dressuur

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EINDHOVEN/NIJKERK - De achttienjarige Nijkerkse Merel Peper is met haar paard, de dertienjarige ruin Flayrah als derde geëindigd bij de NK dressuur voor junioren. ,,Ik had gehoopt op een podiumplaats en het is supergaaf dat het is gelukt,” zei Merel enthousiast.

Chantal van Lanen (Uden) maakte het in de Kür op muziek, het derde onderdeel van het Nederlands Kampioenschap dressuur voor Junioren, onbedoeld erg spannend. Haar paard Beaujolais, dat in de twee eerste wedstrijden van dit kampioenschap alleen maar zijn beste hoefje voorzette, kreeg last van spanning, bokte eenmaal en sloeg naar het been, wat haar niet verder deed komen dan een vijfde plaats. Maar de voorsprong op zusje Michelle met Incredible bedroeg ruim zes procent en dat bleek toch ruim voldoende voor Chantal om de hoogste trede van het schavot te gaan beklimmen, voor Michelle van Lanen, terwijl Merel Peper het brons omgehangen kreeg.

Merel Peper legde met Flayrah beslag op het brons. “In de drafgedeelten paste het allemaal lekker op de muziek, maar ineens begon een ijzeren hek behoorlijk te rammelen. Gelukkig bleef mijn paard heel goed bij de les. Echt, de gehele proef door had ik optimale controle”, aldus Merel, aan wie de kreet “Yes” toen ze wist dat ze brons had gewonnen onder uit haar laarzen leek te komen. Stralend hoorde zij haar score van 73.950% aan en zei: “Weer een record voor mij in de Kür”. Twee combinaties later bleek deze score goed genoeg voor de zege in de wedstrijd.

Merel, die net 18 is geworden mocht dit jaar nog meedoen bij de junioren. Zij traint bij Alex van Silfhout in Lunteren. Zij begon op achtjarighe leeftijd met paardrijden op een klein shetlandertje. Zij heeft een bijzondere band met haar paard Flayrah. ,,Het is een moeilijk te berijden paard, maar ik mag bijna alles van hem doen. Het is echt mijn vriendje.”

advertentie
advertentie