Afbeelding
Glazen Thuis

Burgemeester en zijn vrouw zijn de eerste Nijkerkse Masked Singers

16 december 2020 om 08:00 Activiteiten

NIJKERK Het bekende televisieprogramma The Masked Singer heeft een Nijkerkse editie. Tijdens het Glazen Thuis laten zeven BN’ers, Bekende Nijkerkers, hun zangkunsten horen voor het goede doel. Maandag was het eerste optreden van, zo bleek, het burgemeestersechtpaar. Burgemeester Gerard Renkema en zijn vrouw Nadja zongen Zoutelande van BLØF.

Het Glazen Thuis ontstond als initiatief om inwoners uit de gemeente Nijkerk en ondernemers een hart onder de riem te steken. In de nieuwe studio aan de Venestraat werken tientallen vrijwilligers zich vanuit huis een slag in de rondte voor de uitzendingen. Grote hilariteit ontstaat er als de Masked Singers worden geïntroduceerd. De eerste Masked Singers waren burgemeester Gerard Renkema en zijn echtgenote Nadja Renkema. Marcelle Warringa, woordvoerder: ,,Toen we het voorstel deden waren ze zo enthousiast. Het Glazen Thuis wordt daarnaast op handen gedragen door de gemeente Nijkerk. De gemeente is erg blij met het feit dat al het geld dat we ophalen direct weer in de gemeenschap wordt gestopt.” 

SPANNEND ,,Nadja en ik vonden het best nog wel een beetje spannend”, blikt Gerard Renkema terug op zijn performance. ,,Als je iets doet dan wil je het goed doen en wij weten beide dat onze zangtalenten niet echt groot zijn. Toch zijn we de uitdaging maar aangegaan en hebben ook nog wel een beetje geoefend op het nummer Zoutelande. Het zingen ervan vonden wij toch nog lastiger als wij in eerste instantie dachten. Maar we zijn blij dat we het gedaan hebben, want het gaat natuurlijk om het goede doel dat er achter zit. Daar wilden we graag aan meewerken.”

PLAATJE AANVRAGEN Door de veranderende coronamaatregelen konden een aantal geplande acties niet doorgaan. ,,Daarom doen we ook een dringende oproep aan iedereen om een plaatje aan te vragen. Wat leuk is, is dat we donderdag in de uitzending via een zoomsessie een meneer ontvangen die beweert dat hij 2021 squats achter elkaar kan doen zonder te stoppen. Hij daagt inwoners van de gemeente uit om ook mee te doen. Ook zij kunnen via donaties geld ophalen uit hun omgeving en wie over de 2021 squats heen gaat, krijgt een prijs van ons.” 

Vandaag staat de teller op 10.834,20 euro. Via marktplaats wordt vanaf morgen een veiling gestart met unieke items, zoals spulletjes van Donny van de Beek en een grote kerstbal, beschilderd door Berna Doppenberg-Saers, die verschillende unieke plekken in Nijkerk verbeeldt. Ook kan er geboden worden op een elektrische gitaar van Ritn Ditn en een Nijkerk600 schilderij.

Via glazenthuis.nl kan iedereen een donatie doen en een plaatje aanvragen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie