Bijna verspeelde Hoevelaken punten, maar het slotoffensief resulteerde toch in winst.
Bijna verspeelde Hoevelaken punten, maar het slotoffensief resulteerde toch in winst. Robert Kreuning

sc Hoevelaken pakt winst in slotfase

4 april 2018 om 09:23 Sport/sport

HOEVELAKEN Voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje. Bij sc Hoevelaken weten ze er alles van dit seizoen. Zaterdag werd een gelopen wedstrijd bijna uit handen gegeven. Jeugdspeler Daniël Bezembinder wist zijn ploeg echter te behoeden van onnodig puntverlies door de 4-3 aan te tekenen tegen Rood Wit'58.


Rob Schoon

,,Superleuk natuurlijk dat ik de winnende treffer zaterdag kon maken. Zeker omdat het laatste kwartier van onze kant nogal matig was. Als je dan uiteindelijk nog wint, moet je toch tevreden zijn en voor mij persoonlijk is dit wel een hoogtepunt."

SEIZOEN AFMAKEN Spitsen met de achternaam Bezembinder lijken onlosmakelijk verbonden met sc Hoevelaken. ,,Mijn vader Ron was een spits, mijn broer Fabian ook en zelf sta ik eveneens altijd in de punt van de aanval. Het zit blijkbaar toch in de genen", lacht Daniël Bezembinder.

,,Mijn broer Fabian speelt echter bij Veensche Boys, dus zijn debuut bij Hoevelaken laat nog even op zich wachten."

De jongste Bezembinder traint wel mee met de hoofdmacht, maar speelt vooral zijn wedstrijden in de JO19-1. ,,De afspraak is dat ik het seizoen afmaak in de JO19-1, waar we strijden om het kampioenschap. Volgend jaar sluit ik helemaal aan bij de A-selectie. Zaterdag waren we echter vrij, dus kon ik bij het eerste aansluiten."

VREEMD VERLOOP Hoevelaken had eigenlijk weinig te duchten van Rood Wit'58, want bij rust leidde de thuisploeg al met 3-0 via treffers van uitblinker Joeri van den Hoeven (tweemaal) en tussendoor een benutte strafschop van Ruud Kassenaar. Daniël Bezembinder viel twintig minuten voor tijd in.

,,Het was niet mijn debuut, want ik speelde al vaker, maar ik stond even later wel vreemd te kijken." Hoevelaken gaf immers in een tijdbestek van acht minuten het duel geheel uit handen. Ineens stond er 3-3 op het scorebord en moest Hoevelaken alle zeilen bijzetten om niet opnieuw onnodig punten te verspelen.

BESLISSENDE TREFFER In de slotminuut kwam de bal ineens voor de voeten van Daniël Bezembinder na een communicatiefout tussen de keeper en laatste man van Rood Wit'58. ,,Ik zette mijn voet tegen de bal en kon de 4-3 aantekenen. Dat was wel even een geluksmomentje, want nu wonnen we toch. Wel een vreemd duel al met al, maar gelukkig met een goede afloop."

Met de winst blijft Hoevelaken in de race voor de nacompetitie en daar kijkt Bezembinder voorzichtig naar uit. ,,De afspraken zijn duidelijk, maar een beetje dromen mag ook. Met de JO19-1 het kampioenschap in de eerste klasse behalen en daarna via de nacompetitie strijden om promotie met het eerste. Dat lijkt me persoonlijk een prima doel."

En dan volgend seizoen definitief doorbreken in de hoofdmacht? ,,Nou, dat ga ik zeker proberen. Jeugdspelers krijgen hier sowieso veel kansen, dus ik wil best de volgende zijn die doorbreekt."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie