Afbeelding
Schaats- en Skeelervereniging Nijkerk

SSVN opent nieuw skeelerseizoen met clinics

3 april 2018 om 08:50 Sport/sport

NIJKERK Bij de Schaats- en Skeelervereniging Nijkerk wordt op woensdag 11 april het nieuwe skeelerseizoen officieel geopend. Landelijke wedstrijdrijders die hun carriére bij SSVN zijn begonnen, geven die dag trainingen aan de jeugdgroepen. Zo keren Willem en Evert Hoolwerf voor een avondje terug naar Nijkerk om clinics te geven aan de jeugd.

De jongere jeugdrijders krijgen om 18.15 uur les van de landelijke marathonschaatssters Laura van Ramshorst en Eline van den Pol. Laura rijdt sinds een aantal jaar in het landelijke peloton en wist het afgelopen schaatsseizoen nog vijfde te worden tijdens de natuurijsmarathon in Haaksbergen. Zij rijdt bij de ploeg CENNED. Eline van den Pol is actief bij de ploeg van Leontienhuis. Beide dames willen graag hun tips delen met de jeugd. Zelf zijn zij ook gestart bij de SSVN, toentertijd nog op de openbare weg op de Ohlmstraat en de Ampèrestraat. Inmiddels kan de jeugd veilig trainen op de eigen skeelerbaan aan de Watergoorweg 44.

Om 19.15 uur geven Evert en Willem Hoolwerf les aan de gevorderde jeugd. Willem is vooral bekend van zijn nationale titel Mass Start in het schaatsen. Evert Hoolwerf behaalde het afgelopen seizoen diverse overwinningen in het marathonschaatsen. Ook Willem en Evert zijn SSVN-lid en willen op deze manier graag kinderen enthousiast maken voor de schaats- en skeelersport. 

Meer informatie is te vinden op www.ssvn.nl

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie