NSC wint ook in Rijssen

31 maart 2018 om 22:58 Sport/sport

NIJKERK NSC zit in een erg goede fase van de competitie. De degradatiestrijd wordt vol aangegaan en met de derde overwinning op rij zijn de Nijkerkers hard op weg om zich op korte termijn te handhaven. Paasmaandag thuis tegen DFS wordt wellicht de volgende stap gezet, nadat zaterdag Excelsior'31 met maar liefst 1-5 werd verslagen.

Excelsior maakte zoals verwacht het spel, maar NSC was erg gevaarlijk in de counter. Één van die aanvallen leverde NSC een strafschop op en Niek Averesch kon vanwege hands met rood vertrekken. Nico van den Brom zette NSC op 0-1. Het duel bleef toch wel spannend omdat Excelsior bleef aandringen.

Vlak na rust was goudhaantje Nico van den Brom er als de kippen bij om de 0-2 te scoren en het duel leek beslist. Hakim Ezafzafi maakte een minuut later echter de 1-2.Dat liet Van den Brom niet op zich zitten en twee minuten later maakte hij de 1-3.  NSC bleef geconcentreerd en scherp en legde Excelsior op de pijnbank met een hoofdrol voor Van den Brom. Yordi Grovenstein mocht de 1-4 aantekenen, maar met zijn vierde was Nico van den Brom de gevierde man (1-5).

NSC is op de weg naar boven, min of meer aan de hand van de losgeslagen Van den Brom, die in de laatste twee duels zeven maal scoorde. Hij staat waarschijnlijk als eerste op het bord voor maandag, maar tegenstander DFS is gewaarschuwd.