Sparta Nijkerk langs AZSV

31 maart 2018 om 22:47 Sport/sport

NIJKERK Het duurde tot de tweede helft totdat Sparta Nijkerk het veldoverwicht uitdrukte in doelpunten. Het gevolg was een verdiende 3-0 overwinning in de middenmoot van de Hoofdklasse B. De Nijkerkers staan nu redelijk veilig, maar het blijft oppassen.

De eerste helft kenmerkte zich door veel balverlies met een thuisploeg die wel wilde en een uitploeg die loerde op de counter. De enige kansen waren voor de Spartanen, maar de kopbal van Jorrit Fiegen verdween naast het doel en het schotje van Jesse Buitenhuis was een vrij eenvoudige prooi voor doelman Matthijs Ebbers.

Na rust ging Sparta Nijkerk uitdrukkelijker op zoek naar de winst en werd 'geholpen' door een onbesuisde overtreding van Robbin Thus, wat een rode kaart opleverde voor de AZSV-er. Even later kopte invaller Rick Boersma de 1-0 in uit een corner en gingen de Nijkerkers iets makkelijker spelen. Twee treffers van Janic Makizodila betekende een afgetekende 3-0 overwinning voor Sparta Nijkerk, wat daarmee meer afstand neemt van de gevarenzone. In deze hoofdklasse blijft het  echter oppassen tot de laatste wedstrijd.