ZVV Sparta verliest derde plek in Wijchen

19 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vrijdag 15 maart stond de strijd om de derde plek op het programma voor ZVV Sparta. De tegenstander ZSW stond 1 punt achter op ZVV Sparta met een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst zouden de Spartanen dus drie punten uitlopen en zodoende de derde plek steviger in handen krijgen. De eerste helft was zeer gelijkwaardig in een op het oog sportief duel. Helaas dachten de 2 leidsmannen daar anders over en strooide de eerste helft al veelvuldig met gele kaarten. De eerste was voor Vincent Melgers, die zijn tegenstander opving en daar direct de gele kaart voor gepresenteerd kreeg. Niet veel later was het Farid Bouaissa die voor een lichte overtreding de gele kaart gepresenteerd kreeg. Een kaart met grote gevolgen omdat dit zijn vierde gele kaart van het seizoen was en dit een automatische schorsing betekend voor het volgende duel. De volgende die aan de beurt kwam was aanvoerder Sjaak Termaaten. Ook hier leek niet veel aan de hand maar toch genoeg voor zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Ook een automatische schorsing voor het volgende duel. Werd er ook nog gevoetbald? Jazeker, al was de eerste helft niet heel verheffend. ZVV Sparta kwam 2 minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong. Mohamed Bouraarassi schoot de bal na een schitterende solo binnen langs de uitstekend keepende doelman van ZSW. Verdedigend stond ZVV Sparta goed en was keeper Hendry Timmer alert op een aantal gevaarlijke schoten. De 0-1 was ook de russtand. Na rust voetbalde ZSW met meer druk naar voren waardoor er meer ruimte kwam voor ZVV Sparta. Helaas had Gwensli Johannes zijn vizier tweemaal niet op scherp, waardoor de stand 0-1 bleef. Na wederom een counter was het Mohamed Bouraarassi die de bal panklaar legde voor Vincent Melgers die de 0-2 binnenschoot. Na die periode was er van voetbal geen sprake meer. De scheidsrechters legden om de haverklap het spel dood omdat er weer een overtreding geconstateerd was. Dit resulteerde erin dat ZSW na 7 minuten al de eerste 10 metertrap kon nemen. Deze werd keurig benut en ZSW was weer volledig in de wedstrijd. Nog geen minuut later werd er wederom een overtreding gezien door de leidsmannen waardoor ZSW weer van 10 meter mocht aanleggen. Ook deze werd benut en het was weer gelijk. Dit was blijkbaar nog niet genoeg. Enkele minuten later kon ZSW wederom aanleggen vanaf 10 meter. ZSW had duidelijk een specialist in huis want de derde 10 metertrap was ook raak 3-2. Luttele seconden later besloten de leidsmannen weer te fluiten voor een overtreding. Waar iedereen verwachte dat ZVV Sparta nu mocht aanleggen voor een 10 meter trap zag de scheids het anders. Deze gaf aan dat Mohamed Bourarassi een aanvallende fout had gemaakt. De tien metertrap was dus wederom voor ZSW. Dit werd Bourarassi teveel en maakte dit in woord en gebaar duidelijk aan de scheidsrechter. Dit kwam hem op een directe rode kaart te staan. Ook hij zal dus voor de komende wedstrijden niet beschikbaar zijn voor Coach Boutaarout. Keeper Timmer was overigens ditmaal de speler te baas en hij stopte de 10 meter. Uit de overtal wist ZSW later wel de 4-2 binnen te schieten. Ook het slotakkoord was voor ZSW dat de eindstand bepaalde op 5-2. Je verliest nooit een wedstrijd door toedoen van de scheidsrechters. Het is hoe je er zelf mee omgaat. ZVV Sparta liet zich te veel meesleuren in de frustraties en ZSW was daar duidelijk stukken volwassener in. Illustratief voor het gemak waarmee er kaarten gegeven werd bleek wel aan het eind. Teammanager Martijn Prins feliciteerde beide leidsmannen met hun prestatie. Niet slim maar niet een heel ernstig vergrijp. Ook hierbij vond de scheidsrechter het nodig om hem nog de rode kaart voor te schotelen. Coach Boutaarout heeft voor de volgende uitwedstrijd een grote puzzel op te lossen. Dit omdat Amr, Bourarassi, Termaaten en Bouaissa die wedstrijd geschorst zullen zijn. De volgende wedstrijd zal zijn op 29 maart in Stien waar Avanti de tegenstander zal zijn. Aanvang van dit duel is 21.30 uur.