Wedstrijd verslag PHC Rheden 1 - Flevo H1

18 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De rematch van Rheden tegen Flevo Nijkerk vond plaats op zaterdag 16 maart. De vorige wedstrijd, thuis in Nijkerk, heeft Flevo met 11-9 binnen kunnen winnen. Lukt Flevo dit nu weer?

Na iets meer dan 3 minuten gespeeld te hebben opende Rheden de score: 1-0. Een minuut later werd Ronald Bokkers van Flevo eruit gestuurd, waardoor Rheden voor 20 seconden een overtal situatie heeft. Zij maakten hier nuttig gebruik van en zetten de score op 2-0. Vlak voor het einde van het 1e partje zorgt Flevo er voor gezocht dat er een speler van Rheden er met een u20 uit wordt gestuurd. Dit betekende dat Flevo het volgende partje met een man-meer mag beginnen.

Met deze man meer zorgt Bas Oosting voor een score van 2-1. Flevo komt op gelijke hoogte omdat Bas zijn 2e maakte van de wedstrijd, nadat er weer een u20 was voor Rheden. De score ging gelijk op. Door een goal van Willem Diepeveen eindigt de score op de helft van de wedstrijd in 4-3 in het voordeel van Rheden

In het 3e partje weet Rheden redelijk eenvoudig de score uit te bouwen tot 6-3.

In het laatste en beslissende partje, speelt de scheidsrechter een grote rol, met een paar beslissingen waar je je vraagtekens bij kan trekken. Hij verhinderde 2 scoringskansen van Diederik de Bruin, met het stilleggen van het spel wegens fouten van de tegenstander. Met doelpunten van Bas Oosting en Arnoud Haandrikman eindigt de wedstrijd in overwinning voor Rheden: 9-5.

Doelpunten Flevo: Bas Oosting 3, Willem Diepeveen en Arnoud Haandrikman elk 1.