Basketballers uit Leiden laten Sparta Nijkerk lijden

18 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sparta Nijkerk speelde dit weekend in Nijkerk de volgende topper in een lastig resterend schema. Dit keer was BS Leiden de tegenstander. Na het "zware" verlies afgelopen week tegen concurrent Woodpeckers was het team vastbesloten de winst nu wel binnen te halen, maar BS Leiden wenste hieraan niet mee te werken.

In afwezigheid van één van de beste spelers moest meer productie verwacht worden van andere spelers. Zowel Leiden als Sparta speelde een slordige wedstrijd die voor beide resulteerde in lage schotpercentages (rond de 30 procent). Uiteindelijk na bijna een hele wedstrijd een paar puntjes voor of achter te hebben gestaan mocht BS Leiden geheel verdiend aan de haal gaan met de overwinning. Leiden forceerde in de laatste minuut 3 turnovers bij Sparta waardoor een 1 punts overwinning veilig gesteld kon worden. Toch was het de Sparta coach die blij zijn handen in de lucht deed na deze verliespartij? Natuurlijk had dit te maken met het feit dat Sparta wel het onderling resultaat pakt in deze serie. Uit werd er met 2 punten verschil gewonnen dus het verlies thuis met 1 punt verschil maakt dat bij een uiteindelijke gelijke stand in de competitie Sparta Nijkerk boven BS Leiden zal blijven staan. In de race naar de Rayon-finale kan dit wellicht zeer van belang zijn.

Sparta Nijkerk moet nu 1 van de resterende wedstrijden winnen om zich samen met Woodpeckers te plaatsen voor de Rayon finale in Soest. Hoewel de winst dus niet gepakt is, blijven de kansen om voor het eerst in zes jaar als jongensteam de Rayon-Finale te halen nog open. Zaterdag 6 april speelt Sparta Nijkerk weer thuis tegen BV Noordkop uit Den Helder om 14:30 uur in sporthal Watergoor te Nijkerk.

advertentie
advertentie