CDA stelt vragen aan Stichting De Goede Woning

13 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Recentelijk zijn in de persberichten gepubliceerd over bestuurders die beloningen ontvangen die boven de zogenoemde Balkenendenorm liggen. Daarbij werd ook de voorzitter van het bestuur van de Stichting De Goede Woning in Nijkerkerveen genoemd.

Woningcorporaties hebben een belangrijke maatschappelijke functie. Het gemeentebestuur vervult eveneens een bijzondere rol rondom de volkshuisvesting. Daarom vond het CDA het belangrijk de genoemde perspublicaties nader te onderzoeken. Het CDA heeft de jaarverslagen en de jaarrekeningen over de jaren 2009, 2010 en 2011 van de Stichting De Goede Woning bij de Kamer van Koophandel opgevraagd en met name de toegekende beloningen beoordeeld. Daarbij heeft het CDA gebruik gemaakt van onder meer de Governancecode Woningcorporaties en de Sectorbrede Beloningscode Bestuurders Woningcorporaties.

Uit deze jaarrekeningen blijkt dat in de periode 2008-2011 de loon- salaris en bestuurskosten zeer fors zijn toegenomen. Dit gaf het CDA voldoende aanleiding om middels een brief een aantal vragen aan de Raad van Toezicht van de Stichting De Goede Woning voor te leggen. Inmiddels heeft de voorzitter van de Raad van Toezicht zich bereid verklaard het gesprek met het CDA aan te gaan. De CDA-fractie ziet de uitnodiging voor een ontmoeting dan ook met belangstelling tegemoet.

advertentie
advertentie