PRO21: Geen scherm, dan ook geen verbreding A28

12 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN - De fractie van PRO21 wil op 28 maart tijdens de gemeenteraadsvergadering een uiterste poging in het werk stellen om een geluidsscherm te realiseren bij Hoevelaken.

Fractievoorzitter Jan Duijnhouwer is zeer terleurgetseld over de discussie hierover bij de Provinciale Staten. ,,De conclusie moet zijn dat als we op deze manier doorgaan er nooit een scherm zal komen. Dat mogen en kunnen we niet zomaar accepteren."

Daarom wil hij in de raadsvergadering van 28 maart een handelwijze bespreken waarmee geprobeerd wordt een scherm af te dwingen. ,,Dat vergt wel een onalledaagse wijze van werken, waarmee ingebroken wordt in het overleg voor de Bestuursovereenkomst, BOK2." Duijnhouwer wil voorstellen niet akkoord te gaan met de verbreding van de A28 op Nijkerks grondgebied, tenzij in het plan van eisen een geluidsscherm wordt opgenomen waarmee de geluidsbelasting tenminste met 5 dB wordt gereduceerd.

Vandaag heeft PRO21 een brief gestuurd aan de andere fracties en aan het college, waarin dit toegelicht wordt. De raad moet het punt natuurlijk wel willen agenderen voor de raadsvergadering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie