Speel Nijkerk in kwartetvorm

20 maart 2013 om 00:00 Algemeen

Om op het idee van een kwartetspel te komen is eerst flink gebrainstormd. Rob Veltink vertelt: ,,Vorig jaar zijn we gaan nadenken over wat we wilde gaan doen in het kader van Nijkerk 600 jaar. Omdat je bij eeuwfeesten al heel snel een link hebt naar het verleden, wilde we juist een link maken met het heden. We wilden iets naar buiten brengen van nu, wat is er nu in Nijkerk en wat is het resultaat van 600 jaar Nijkerk.”

NIJKERK - In het kader van 600 jaar stadsrechten heeft Jumbo Veltink een speciale spaaractie bedacht: het Nijkerk kwartetspel. In totaal kunnen er 100 kaartjes bij elkaar gespaard worden, verdeeld over 25 kwartetten. De opzet van de actie simpel: bij elke € 10,- aan boodschappen of bij aanschaf van een speciaal actieproduct ontvangt u een set van twee kaartjes. De actie loopt van 18 maart t/m 20 april.

door Comm op!

In totaal zijn er 25 uiteenlopende categorieën bedacht, die een goed beeld geven van het Nijkerk van nu. Van monumentale gebouwen tot sportverenigingen en van kunstenaars tot restaurants. Zelfs het huidige college van B&W komt aan bod in het kwartetspel. Op alle kaartjes is informatie te vinden over de onderwerpen van dat kwartet. Zo wordt het kwartetspel niet alleen leuk, maar ook nog eens informatief. Daarbij komt dat het spel interessant is voor zowel jong als oud.

Om het kwartetspel goed te kunnen bewaren, zijn er bewaardoosjes ontwikkeld. Deze zijn te koop of gratis te verkrijgen bij aankoop van speciale actieproducten. De doosjes zijn van stevig materiaal gemaakt inclusief speluitleg. Zo ontstaat een mooi compleet kwartetspel.

En als het kwartetspel aan het einde van de rit niet compleet is? ,,Geen probleem!”, aldus Rob Veltink. ,,Op zaterdag 27 april organiseren we een ruilmiddag waar alle dubbele plaatsjes omgeruild kunnen worden. Zet dus maar alvast in de agenda.”

advertentie
advertentie