Prima resultaat DOTO turnsters

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Afgelopen weekend vond in Nijmegen de 3e voorrondewedstrijd plaats voor de turnsters die meedoen in de 4e divisie. Van GV DOTO Nijkerkerveen turnen inmiddels drie talenten in deze hoge divisie mee.

Dionne Geurts en Yuwei van Middendorp kwamen uit in de categorie pupil 1 niveau 9. Beide meisjes begonnen hun wedstrijd bij de vrije oefening op vloer. Dionne turnde een keurige oefening, helaas vergat Yuwei een onderdeel uit te voeren wat haar dan ook wat punten kostte. Bij de sprong over de kast blonken beide turnstertjes uit en lieten beide een keurige handstandoverslag zien.

Yuwei turnde een keurige oefening op de brug, Dionne viel er helaas vanaf met het ophurken. Als laatste toestel dit keer de evenwichtsbalk. Het zenuwentoestel waar je vooral niet moet afvallen, want per val wordt er een hele punt afgetrokken. Helaas viel Dionne twee keer van de balk en mislukte haar opsprong. Yuwei wist zich dit keer met alle onderdelen staande te houden, alleen werd de handstand niet optimaal uitgevoerd.

Dionne Geurts en Yuwei van Middendorp behaalden respectievelijk de 11e en 8e plaats.

Laura Heideveld kwam uit in de categorie junior niveau 6 en startte haar wedstrijd bij de brug. Met de kip waren haar armen niet helemaal recht en de uitzwaai voor de afsprong salto achterover was wat aan de lage kant. De balkoefening werd keurig uitgevoerd, alleen met haar opsprong zette Laura te hard in, waardoor zij met het overhurken weer op de vloer belandde. De vrije oefening op vloer werd zeer goed uitgevoerd en ook bij de sprong werd de handstandoverslag keurig uitgevoerd. De tweede sprong die zij uitvoerde was half in, half uit.

Laura Heideveld behaalde een zeer goed resultaat en eindigde in totaal als 6e.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie