Informatie leerproblemen en de visuele leerstijl op 21 maart

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Edith de Witt van Mindedit verzorgt op 21 maart een presentatie over de visuele leerstijl/beelddenken. De presentatie start om 19.45 uur en wordt gehouden bij Boekhandel Roodbeen. De avond is gratis toegankelijk en interessant voor zowel ouders als leerkrachten en zorgpartners in het onderwijs. Onder andere het ontstaan en herkennen van de visuele leerstijl staat centraal en hoe dit in relatie staat tot leerproblemen bij kinderen. Leerlingen kunnen, als hen de stof via hun eigen leerstijl wordt aangeboden, beter en sneller leren. De Mindedit-methode is een goede aanvulling op het hedendaagse aanbod in het onderwijs. Er wordt diep ingegaan op de oorzaak van de visuele leerstijl en de kenmerken door praktijkvoorbeelden te laten zien. Ook wordt de methode nader toegelicht.

Hulp particulieren en scholen

Een groot aantal kinderen vond de weg naar Mindedit met goede leerresultaten tot gevolg. ,,Graag wil ik kinderen met een visuele leerstijl, hun ouders en leerkrachten laten zien dat leren toch leuk kan zijn en hoe je dit aanpakt'', aldus Edith de Witt. De Nijkerkse praktijk Mindedit maakt onderdeel uit van het RT-lab, een organisatie die scholen handreikingen biedt om te kunnen omgaan met de visuele leerstijl van kinderen. Het lesmateriaal en de trainingssessies worden door Mindedit i.s.m. RT-lab vervaardigd. De eerste school die haar beleid gaat aanpassen om ook kinderen met een visuele leerstijl beter te onderwijzen heeft zich onlangs gemeld.

Aanmelden

Voor informatie en aanmelden voor donderdag 21 maart kan: www.mindedit.info en via email naar ikleeranders@mindedit.info.

advertentie
advertentie