Dames Flevo verliezen nipt van de koploper

10 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd voor de dames van Flevo op het programma tegen de ongeslagen koploper van de competitie: het team van de Woelwaters uit Harderwijk. Eerder dit seizoen had de Woelwaters de dames met 8-3 verslagen. De dames van Flevo verkeren echter de laatste weken in een goede vorm, dus wellicht was er een mogelijkheid om een puntje mee te pikken.

In het eerste part werd het meteen duidelijk dat het een zware pot waterpolo ging worden. Over en weer werden er kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgemaakt. Zo ontstond er een leuke en open wedstrijd. Rosanne Bakker zag in het eerste part haar schot op doel worden gekeerd op de doellijn. Flevo wist echter wel de score te openen, Margrita Bolink kreeg buiten de 5 meter een vrije bal mee. Deze wist ze prachtig achter de keepster van de Woelwaters in de netten de werken. Het antwoord van de bezoekende ploeg kwam al snel, men wist het gaatje in de verdediging te vinden en men scoorden de 1-1. In de laatste seconde van het eerste part dacht Flevo nog op 2-1 te komen door een prachtige lob van de zijkant van Cindy Schraven. Dit doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechters.

Wellicht door de commotie om dit afgekeurde doelpunt begon Flevo onrustig aan het tweede part. Feit was dat de Woelwaters sterk aandrongen en binnen een mum van tijd de 1-2 wist te maken. Vlak hierna kreeg Flevo een dubieuze 5 meter bal tegen welke werd verzilverd. Flevo zette nog wel aan, maar in dit part liep het niet lekker. Alle voorzetten werden onderschept, waar de Woelwaters wel uit wisten te scoren. Zo stond aan het einde van het tweede part maar liefst de 1-5 op het scorebord. In de laatste minuut van dit part kreeg Flevo nog een 5 meter bal tegen, deze werd echter niet gescoord.

In de rust kreeg coach Michel Bos zijn dames weer rustig. De dames voelde ook wel dat zij niet zo zeer de mindere ploeg waren, maar dat er wel scherp gespeeld moest worden. Het antwoord van Flevo kwam dan ook al snel, via een mooie vier/drie overtal situatie was het Joke Vastenburg die de aansluitingstreffer op haar naam zette. Flevo had de verdediging weer strak liggen en de bezoekende ploeg kreeg nauwelijks kansen meer. In de laatste minuut van het derde part kwam wel het derde doelpunt, een mooie samenwerking tussen Cindy Schraven en Esther Eijk bracht verwarring in de verdediging van de Woelwaters. Daardoor kwam midvoor Margrita Bolink goed vrij te liggen en kon ze de 3-5 scoren.

In het laatste part probeerde Flevo er alles aan te doen om nog een punt over te houden aan de wedstrijd. De aanvallen liepen goed. Via een overtalsituatie wist Jose van den Hoven de bal nog in het doel te krijgen van de Woelwaters, maar de scheidsrechters keurde dit doelpunt af na het zien van een eerdere overtreding. Al met al kan Flevo terug kijken op een goede wedstrijd, waar ze helaas in de Woelwaters hun meerdere moesten erkennen.