Flevo wint steekderby van Woelwaters

10 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De heren waterpoloërs van Flevo behaalden afgelopen zaterdag een prima resultaat door met 8-4 te winnen van de Woelwaters uit Harderwijk de nummer twee in de competitie.

Flevo kwam goed uit de startblokken en stond na de eerste periode voor met 3-1. Door de bal snel rond te spelen werd geregeld de vrije man gevonden waaruit gescoord kan worden. Ook verdedigend werkte e opgelegde pressing goed. Woelwaters was nauwelijks dreigend voor het doel.

In de tweede periode kwamen de Harderwijkers iets terug. De tweede periode werd afgesloten met 4-3 stand. In de derde periode wist Flevo de voorsprong weer uit te breiden tot een verschil van twee doelpunten.

In de vierde en tevens laatste periode startte de Woelwaters fel en kwam al snel terug tot 5-4. Niet veel later kregen de harderwijkers ook nog een grote kans om vanaf 5-meter, via een strafworp, gelijk te komen. Echter de uitstekend keepende Rogier Koenderink keerde de bal. Uit de counter die daarna volgde kreeg Flevo een strafworp. Deze werd feilloos benut door jeugdspeler Diederik de Bruin die zonder aarzelen Flevo weer op een marge van twee doelpunten bracht. Woelwaters kwam deze klap niet meer te boven. Flevo kon daarna in de slotfase via een goed uitgespeelde man-meer situatie en een counter nog uitlopen tot 8-4. ,,Al met al een prima resultaat en loon naar werken'', aldus een tevreden coach Hans de Groot.

Doelpuntenmakers: Diederik de Bruin 2x, Jurjen Engelsman 2x, Arnoud Haandrikman , Richard Deuzeman, Willem Diepeveen en Bas Oosting allen 1x.

advertentie
advertentie