UVV dingt mee naar oranje fonds kroonappels

7 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doet het fonds met geld, met kennis en met contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Ze zijn heel actief. Naast de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje bezoeken ze regelmatig bijzondere initiatieven die door het fonds worden gesteund.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging is er een speciale actie georganiseerd, waarbij mensen kunnen stemmen op de mooiste, beste, succesvolste en leukste sociale initiatieven en bijzondere maatschappelijke organisaties overal in het land. Voor de uiteindelijke winnaars is er € 50.000 beschikbaar én een Appeltje van Oranje.

Er zijn drie categorieën: buurt, jeugd en helpende hand. UVV Nijkerk heeft zich ingeschreven in de categorie helpende hand. Hieronder vallen organisaties waarbij 'elkaar helpen' centraal staat. Waarbij vrijwilligers zich inzetten voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, tijdelijk of langdurig.

Sinds jaar en dag maken de 130 vrijwilligers van UVV Nijkerk zich sterk voor mensen die op leeftijd zijn; voor alleenstaanden; voor mensen met een lichamelijke beperking; voor mensen die in een sociaal isolement verkeren; voor mensen die moeilijk ter been zijn of simpelweg voor mensen die wat afleiding zoeken bij één van de vele activiteiten die UVV organiseert.

Bestuursvoorzitter Jan Meeuwissen somt de activiteiten op: "Gymnastiek, line dance, stijldansen, fietsen en koersbal. We hebben een leuk koor, een soos, een groep waar creatieve stukjes worden gemaakt en een kunstbus die naar voorstellingen rijdt. We trekken erop uit met de scootmobiel. Ook hebben wij een vervoersdienst, klussendienst, telefooncirkel en het project vriendschappelijk contact. Gemiddeld steken onze vrijwilligers belangeloos 20.000 uur per jaar in UVV en de deelnemers. We kunnen die € 50.000 heel goed gebruiken voor noodzakelijke aankopen. Ik weet dat de kans klein is dat we dat bedrag winnen. Maar ergens in mijn hoofd zegt een klein stemmetje 'Zouden we het prachtige resultaat van de mooiste toren van Nederland kunnen herhalen ten behoeve van alle mensen die gebruik maken van onze diensten op het gebied van welzijn?'"

Op 15, 16 en 17 maart kan er online gestemd worden op UVV Nijkerk via de website www.kroonappels.nl. Op woensdag 20 maart maakt het fonds de gemeentelijke winnaars bekend.

Maar dan zijn we er nog niet. Van 20 t/m 27 maart stemmen de gemeentelijke winnaars op winnaars in een andere regio. In iedere regio komt er, per categorie, 1 winnaar uit de bus.

Op donderdag 18 april komen alle regionale winnaars bij elkaar. In een spannende strijd met een deskundige jury komt er uiteindelijk één winnaar per categorie uit de bus. Die worden ook meteen bekend gemaakt. Zij winnen een Appeltje van Oranje én € 50.000.

Jan Meeuwissen vraagt aan alle inwoners van de gemeente Nijkerk: "Mogen we op uw steun rekenen?"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie