Informatieavond 'Kind en Scheiding' op de noord Veluwe

7 maart 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Jaarlijks zien ruim 60.000 (minderjarige) kinderen hun ouders scheiden. In bijna de helft van de situaties levert dat problemen op voor de betrokken kinderen. In de regio Noord Veluwe (de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek) kunnen ouders en kinderen ondersteuning krijgen bij een scheiding. Onder andere door de informatieavonden 'Kind en Scheiding' te bezoeken, die in samenwerking met de verschillende Centra voor Jeugd en Gezin door MD Veluwe worden georganiseerd.

De informatieavonden zijn bedoeld voor ouders met kinderen die gescheiden zijn of op dit moment in scheiding liggen. Ook nodigen we professionals of andere geïnteresseerden van harte uit tijdens de bijeenkomsten.

Het doel van de bijeenkomsten is om informatie te geven over verschillende onderwerpen waarmee ouders en kinderen binnen een scheidingssituatie te maken kunnen krijgen. Het doel is door ouders zo goed mogelijk te informeren, een scheiding zo kindvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Tijdens de bijeenkomst komen de volgende thema's aan de orde: welke effecten heeft een scheiding op kinderen; hoe kunnen ouders respectvol uit elkaar gaan; communicatie tussen ouders na de scheiding; omgangsbemiddeling; loyaliteiten van een kind.

Wanneer en waar

De bijeenkomsten vinden plaats op drie verschillende Centra voor Jeugd en Gezin binnen de regio Noord Veluwe. Het zijn drie dezelfde bijeenkomsten op drie verschillende plaatsen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is er gelegenheid om binnen te lopen. Hieronder vindt u de data en locaties waar de bijeenkomsten zullen plaatsvinden. 20 maart van 9.15 uur tot 21.30 uur bij CJG Ermelo, 4 mei van 19.15 uur tot 21.30 uur bij CJG Nunspeet, 4 juli van 19.15 uur tot 21.30 uur bij CJG Oldebroek.

Meer informatie en/of aanmelden

Aanmelden kan via de plaatselijke Centra voor Jeugd en Gezin en de lokale kantoren van MD Veluwe. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rico Smit, coördinator Groepswerk Noord Veluwe, telefoonnummer 0900 - 230 0 230 (lokaal tarief) of 0641945877 of via mail r.smit@mdveluwe.nl. Meer informatie over onze diensten rond echtscheiding is te vinden op www.mdveluwe.nl, onder overige diensten en op de website van de plaatselijke CJG's www.cjgermelo.nl, www.cjgharderwijk.nl, www.cjgnunspeet.nl en www.cjgoldebroek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie