Scholen Nijkerk stappen over op glasvezel

6 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Veertien basisscholen uit de regio Nijkerk stappen over op supersnel breedbandinternet. Het bovenschoolse bestuur Stichting Eem-Vallei Educatief (STEV) heeft hiervoor het contract getekend met ICASUS, die de overstap ontzorgt. STEV maakt, in navolging de Hervormde Scholen Nijkerk, gebruik van het goedkope raamcontract dat collega-basisscholen in Amersfoort hebben bedongen. Ook andere scholen in Nijkerk kunnen aanhaken op het initiatief.

STEV ontdekte dat zij de internetmogelijkheden van digiborden en tablets onvoldoende benutten op de Nijkerkse Daltonschool Corlaer. Het hebben van snelle en stabiele infrastructuur is daarbij een belangrijke voorwaarde. Scholen in Amersfoort ondervonden deze problemen ook en organiseerden in 2012, onder begeleiding van ICASUS, een gemeenschappelijk contract voor glasvezel en een bovenschoolse aanpak voor ontzorging daarvan. Momenteel worden daar de laatste van de 80 scholen aangesloten.

Het bestuur van STEV wil met het contract de directies en ICT-coördinatoren ontzorgen en hen aan het einde van het traject een goede en snelle internetverbinding opleveren. ICASUS draagt zorg voor de coördinatie van afspraken, het oplossen van problemen, de begeleiding van de technische kant, het opzeggen van oude contracten en het afsluiten van een nieuw raamcontract voor alle veertien aangesloten scholen.

Bovenschools ontzorgen belangrijk

De ervaring leert dat het begeleiden van ICT-coördinatoren van de individuele scholen een essentiële aanpak is voor succes. Iedere school is anders en heeft een eigen aanpak nodig. De juiste expertise voor de inventarisatie, plan van aanpak en ontzorging van de ICT-coördinator zorgt voor rust en efficiëntie. Het begeleidingsproces geeft de coördinatoren ook veel inzicht in bestaande situaties en contracten op school. Op deze manier is er op basisvoorzieningen, als internet, grote schaalvoordelen te realiseren. De bovenschoolse afspraken en individuele benadering en begeleiding van de scholen is als erg positief ervaren.

Behalve een bovenschoolse oplossing voor internet is er ook een aanpak voor telefonie. Ook kijken de scholen samen naar nieuwe oplossingen voor ouderbetrokkenheid en kennisuitwisseling. Scholen en besturen zijn van harte welkom om deel te nemen aan het initiatief. Meer informatie is te vinden op www.scholenopglasvezel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie