Starterslening wordt verruimd

5 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Om de woningmarkt weer toegankelijker te maken voor starters gaat de gemeente Nijkerk de mogelijkheden voor een starterslening verruimen. Daarmee moeten de mogelijkheden voor starters om een woning te kopen, groter worden.

De starterslening wordt nu toegankelijk voor woningen, bestaand of nieuw, die maximaal 220.000 euro kosten. Dat is 20.000 euro meer dan tot nu toe het geval was. Het gaat wel om woningen in projecten die door het college van Nijkerk zijn aangewezen. Er zijn dan meer woningen bereikbaar voor de doelgroep. Naar verwachting zal de gewijzigde regeling in mei van kracht worden.

De Starterslening is bedoeld voor mensen die voor het eerst een woning willen kopen en minimaal een jaar in Nijkerk wonen. Aanvragers moeten wel 18 jaar oud zijn. Meer informatie is te verkrijgen bij de gemeentelijke publiekswinkel in het stadhuis, tel. 14033 en op de gemeentelijke website www.nijkerk.eu. De regeling wordt voor Nijkerk uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (Svn). Ook op hun website, www.svn.nl, is meer informatie beschikbaar.

Naast de startersleningen wil de gemeente ook het woningbouwprogramma beter laten aansluiten op de vraag naar woningen. Daarvoor wordt overleg gevoerd met projectontwikkelaars. Ook wordt gezocht naar mogelijkheden het woningaanbod beter onder de aandacht van woningzoekenden te brengen.

advertentie
advertentie