Muzikale opening jubileumjaar Nijkerk 600

5 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Stichting Muziek Promotie Nijkerk is trots om de muzikale opening van het feestjaar Nijkerk 600 te mogen presenteren met een prachtig concert van het Gelders Orkest op 6 april. Henk Stormbroek: ,,Wij hebben het orkest gevraagd om iets extra’s op het programma te zetten om de viering van 600 jaar stadsrechten voor Nijkerk luister bij te zetten. De blazerssectie van het orkest is nu druk aan het repeteren om met een aparte koperfanfare bij te dragen aan die viering. De titel blijft nog een verrassing voor ons.”

door Henk Brinkman

Henk Stormbroek vertelt dat al lang van tevoren het Gelders Orkest is vastgelegd. ,,Ook al met het idee om iets speciaals te kunnen presenteren bij de viering van Nijkerk 600 jaar. Er is nog wel even wat onzekerheid geweest, omdat het kabinet Rutte I stevig wilde bezuinigen op de uitgaven voor cultuur, maar het Gelders Orkest mocht blijven bestaan.

Op het programma staan werken van Dvorak en het aanstekelijke Tico Tico van Abreu. Het Orkest wordt gedirigeerd door Christian Vasquez. Vioolsoliste is Liza Ferschtman.

Bijzonder concert

Het wordt een bijzonder concert. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders verwelkomt die avond 150 officiële gasten. Burgemeester Gerard Renkema zal een toespraak houden en mogelijk zal ook de commissaris van de Koningin in Gelderland, Clemens Cornielje, het woord voeren als zijn gezondheid dat toelaat. De avond verloopt daardoor anders dan bij de concerten van SMPN gebruikelijk is. De organisatoren vragen het publiek om al voor 19.20 uur plaats te nemen in de zaal van de Kruiskerk.

Primeur

Er is ook een wat langere pauze dan gebruikelijk. In die pauze zal Nijkerker Bert van Breda een compilatie tonen van zijn film ‘Nijkerk, zoals het vrogger was’. In deze film heeft hij zo’n beetje alle beschikbare filmbeelden van Nijkerkse feesten uit de periode 1920 tot 1980 vastgelegd. De vertoning zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen. In de pauze wordt er daarom geen koffie geschonken. Maar na afloop van het concert is er ruimschoots gelegenheid na te praten en te borrelen.

Kaarten in de voorverkoop

De kaarten voor dit bijzondere concert gaan op maandag 4 maart in de voorverkoop bij Verhoog Muziek aan het Verlaat. Telefonisch bestellen kan ook via 033-2460444 of via e-mail: info@verhoogmuziek.nl. Ook kunnen kaarten worden besteld via de website www.smpn.nl/kaarten.

Kouwenaar Advocatuur uit Amersfoort stelt veertig kaarten gratis beschikbaar, die door een verloting worden verdeeld onder inschrijvers. Wie via deze verloting een kaart wil bemachtigen kan voor 29 maart een gefrankeerde brief sturen met zijn of haar gegevens naar: SMPN, Postbus 1095, 3860 BB Nijkerk. Mevrouw mr. A. Kouwenaar-de Coninck zal de openbare trekking verrichten op zaterdag 30 maart om 14 uur bij Verhoog Muziek in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie