Open Coffee Nijkerk

5 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op vrijdag 8 maart is de maandelijkse Open Coffee Nijkerk voor ondernemers in Kade 10. Tijdens deze Open Coffee is er naast het reguliere netwerken o.a. informatie over het crowdfundingplan voor deelname aan de Nijkerk 600 Bouwreis naar India. Don van Dasler, vrijwillig bouwreisbegeleider, zal meer vertellen over de bouwreis in oktober. Het project, waar gebouwd gaat worden, komt uitgebreid aan bod. Open Coffee staat voor ontspannen netwerken en vooral kennis en informatie onderling delen. De bijeenkomst start om 15.30 uur.

Het crowdfundingplan

Crowdfunding is een alternatieve manier om een project te financieren. Meerdere partijen investeren een klein bedrag zodat gezamenlijk een project gefinancierd kan worden. De mensenmassa, 'the crowd', zorgt op die manier dat het gevraagde bedrag bij elkaar gespaard wordt. Open Coffee Nijkerk hoopt in korte tijd € 2300,- bij elkaar te krijgen. Een deelnameplaats voor de bouwreis is al gereserveerd. De organisatie van Open Coffee Nijkerk vraagt een bijdrage van minimaal € 100,- van iedereen die kans wil maken op deelname aan de bouwreis. Zodra het bedrag van € 2300,- binnen is ontvangen alle investeerders een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de trekking. Eén van de investeerders zal dus uiteindelijk winnen en de bouwreis naar India gaan maken. Hoe lang het gaat duren om het geld bij elkaar te krijgen is dus onbekend.

Bouwreis Nijkerk 600 jaar

Don van Dasler, vrijwillig reisbegeleider bij Habitat for Humanity, wil in oktober met een team van enthousiaste Nijkerkse doeners een bouwreis maken. Men gaat bouwen in Pondicherry in India. ,,Mijn plan is om met een team van Nijkerkse bouwreizigers de handen uit de mouwen te steken en zo met lokale vaklui en de toekomstige bewoners een aantal huizen te bouwen. Deze bouwreis is in het kader van de viering van Nijkerk 600 jaar en wie geïnteresseerd is kan zich inschrijven, aldus Don van Dasler. Samen met Marcelle Warringa, van de organisatie van Open Coffee Nijkerk, bedacht hij het crowdfundingplan voor de Nijkerkse netwerkclub.

Project informatie India

Het project van Habitat for Humanity in India heeft als doel uiteindelijk 25 goede en veilige huizen te bouwen voor gezinnen met een laag inkomen. Naast het verbeteren van de woonomstandigheden richt het project zich ook op het verbeteren van de sanitaire voorzieningen van de families. Er worden huizen gebouwd in de dorpen Nesal en Mathoor op ongeveer 15 km van Pondicherry. Dit project wordt in samenwerking met partner Rural Education and Action for Liberation (REAL) uitgevoerd.

Informatie

Voor meer informatie over het plan en het bouwreisprogramma kan men naarwww.opencoffeenijkerk.nl. Wie meer informatie wil of wil deelnemen aan het crowdfundingproject kan contact opnemen met Marcelle Warringa, via de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie