Open dag: No-nonsense duurzaamheid uit Nijkerk

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Installect bedrijven bestaan vijftien jaar en houden open dag aan de Ampèrestraat 19A-D te Nijkerk. Op zaterdag 23 maart aanstaande, van 10.00 uur tot 14.00 uur, zijn belangstellenden uit Nijkerk en omgeving welkom. Door presentaties en demonstaties is het zeker ook voor jongeren een interessant programma. Werken met duurzame techniek is leuk en gaat door, ook in tijden van crisis.

"De door ons geadviseerde en geleverde systemen besparen gezamenlijk circa 13 miljoen kilo CO2 per jaar." Henk Broekhuizen, directeur van Installect, lijkt zelf bijna verbaasd als hij het uitrekent. De Installect Bedrijven zijn met drie vestigingen en zestig enthousiaste en kundige werknemers aanvullend op elkaar actief in de ontwikkeling en realisatie van duurzame energie-oplossingen. Daarbij hebben ze een specialisatie op het gebied van Warmte Koude Opslag in de bodem (WKO).

Installect verzorgt het advies, GeoComfort en Reduses de realisatie en Insted het beheer van WKO-energiesystemen met (gas)warmtepomp. Door heel Nederland zijn inmiddels meer dan 350 bodemenergiesystemen gerealiseerd. In Nijkerk worden de systemen gebruikt bij de Gemeentewerf, gezondheidscentrum Nije Veste, de nieuwbouw van verpleeghuis Zilverschoon en het pand van Installect zelf.

Vijftien jaar geleden, in 1998, begon Broekhuizen met compagnon Gerrit Kamphuis vanuit huis met Installect. "Wij willen no-nonsense duurzaamheid realiseren en niet stapels papier produceren." zegt Kamphuis. "Na jaren te hebben gewerkt in de installatiebranche begonnen we voor onszelf met dit uitgangspunt en dat staat nog steeds overeind." De gepatenteerde producten die sindsdien zijn ontwikkeld, en door heel Nederland toegepast, bewijzen dat de compagnons de daad bij het woord voegen.

advertentie
advertentie