Activiteiten vooraf en tijdens Drakenbootrace

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Tijdens de Drakenbootrace op zaterdag 22 juni 2013 zijn er voor de bezoekers, deelnemers en hun supporters activiteiten in de havenkom. Naast diverse terrassen, waar men eersterangs kan genieten van de races, zal er een Oosterse markt komen, een Pasar Malam, helemaal in de sfeer van de Drakenbootrace die zijn oorsprong heeft in China. De sportievelingen die de uitdaging 'Beste Drakenboter van gemeente Nijkerk 2013' aangaan op 22 juni krijgen de mogelijkheid om te trainen voor de race. Dit wordt verzorgd door leerlingen van het Corlaer College die zich inzetten voor KiKa.

Training race

Het Corlaer College heeft twee drakenboten en stelt deze beschikbaar voor training voor de Drakenbootrace. Deze boten zijn iets breder dan de drakenboten van 22 juni. Dit scheelt zo'n 30 centimeter. Deelnemende teams kunnen in de week van maandag 10 t/m donderdag 14 juni 's avonds trainen bij de Zuidwal in Nijkerk. Binnenkort ontvangen de teamcaptains via de Drakenbootorganisatie een uitnodiging zodat men zich kan aanmelden voor een van de avonden. Dit is overigens geheel vrijblijvend. Met een nieuw team van enthousiaste leerlingen van het Corlaer College komt Team KIKANO van Expeditie Corlaer ook dit jaar weer in actie voor Stichting KiKa. Eén op de vier kinderen met kanker verliest het gevecht met deze verschrikkelijke ziekte. Dit is onaanvaardbaar en de reden waarom de leerlingen zich inzetten voor KiKa. Zij willen dit jaar 30.000 euro bij elkaar roeien voor KiKa. Een mooi initiatief!

Oproep sponsors

De organisatie van de Drakenbootrace is nog op zoek naar sponsors van materialen en activiteiten. Binnenkort komt er een brochure beschikbaar en de informatie zal te vinden zijn op de website. Voor interesse in sponsoring van de Drakenbootrace: www.drakenbootnijkerk.nl. Ook via Facebook kan men op de hoogte blijven: https://www.facebook.com/events/313331908782157/

advertentie
advertentie