Sparta wordt terecht kampioen

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Als schijn niet bedriegt dan was er afgelopen zaterdagavond in Sporthal Watergoor toch wel degelijk sprake van een soort ontlading. De korfballers van Sparta Nijkerk hebben echter vanaf de eerste competitieronde de ranglijst zo'n beetje aangevoerd, de directe concurrenten MIA en Korbis werden zowel uit als thuis verslagen en er ging slechts één duel verloren.

Dan mag je jezelf de terechte kampioen noemen. Voorzitter Erwin Krijkamp: ,,Dat is dan wel zo maar ik moet onze trainer, Daniël de Bruijne, toch een groot compliment maken. In een competitie die door het feit dat alle topploegen hun punten keurig bij elkaar sprokkelden, zeer spannend bleef, heeft hij toch soms behoorlijke tegenslagen moeten verwerken. Halverwege de competitie raakte Jorik van de Grootevheen ernstig geblesseerd waardoor hij de rest van het seizoen aan de kant moest blijven, Dion Westening is lang uit de roulatie geweest, Alice Bonenberg was niet altijd topfit en Lysanne Hamstra liep onlangs tegen een rode kaart aan. Dan dien je als trainer toch even te schakelen. Dat heeft hij dan ook gedaan en niet zonder succes mogen we wel zeggen!''. Krijkamp toonde zich uiteraard een gelukkig man:'' Iedereen weet zo langzamerhand dat we enige tijd geleden een ambitieus plan hebben gelanceerd. Daarin hebben we voor onszelf een weg naar de hoofdklasse uitgestippeld. Misschien liepen we iets achter op dat plan, het zij zo. Promotie naar de eerste klasse is een mooie opsteker, op naar de volgende stap. Vergeet niet dat ook onze jeugd goed presteert. De A1 is ook gewoon op weg naar de titel en promotie naar de overgangsklasse, het kan niet anders als dat daar goede korfballers in lopen die straks de stap naar het eerste kunnen maken''.

Trainer de Bruijne sprak van een titel met een gouden randje, vooral omdat hij inderdaad wat konijnen uit de hoge hoed heeft moeten toveren. Ook hij realiseerde zich echter dat hij met z'n ploeg nooit echt in gevaar is geweest. We hebben één helft slecht gespeeld en dat was de eerste helft in en tegen Woudenberg. Daar stonden we halverwege op een 11-1 achterstand, onbegrijpelijk. In de rust zijn er toen natuurlijk wel wat harde woorden gevallen en na de pauze hebben we ons eigenlijk alweer opgericht. Weliswaar te laat voor die wedstrijd maar vroeg genoeg om daarna weinig meer weg te geven''. Afgelopen zaterdag stond het treffen met de belangrijkste concurrent Korbis op het programma. Aan de hand ven een wederom excellerende Ronald van Boven kwamen de Nijkerkers geen moment in gevaar. Halverwege de eerste helft klampten de Waddinxveners nog één keer aan (5-5) maar Sparta kende geen enkel pardon en via een 8-11 ruststand liep de ploeg op een gegeven moment zelfs uit naar 10-18. Dat het daarna nog drie doelpunten moest toestaan was uiteindelijk alleen nog maar belangrijk voor de welbekende statistieken (13-18 eindstand). Later op de avond liet ook de andere concurrent, MIA uit Amersfoort, punten liggen waardoor er een onverwacht maar zeker niet minder uitbundig kampioensfeest los barstte in Nijkerk. Komende zaterdag doet men dat in het Nijkerkse kamp nog eens dunnetjes over (als hopelijk nog meer ploegen kampioen worden).

advertentie
advertentie