Grote brand bij restaurant Tirol Hoevelaken

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Bij het voormalige schnitzelrestaurant Tirol aan de Amersfoortsestraat tussen Hoevelaken en Amersfoort is zaterdagmiddag een gewonde gevallen bij een brand. Ook werd een hennepkwekerij aangetroffen. Deze was niet de oorzaak van de brand. De oorzaak wordt nog onderzocht.

Het slachtoffer dat is gevallen, had rook ingeademd en is voor nadere controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kreeg rond 14:00 uur de eerste melding dat er brand was ontstaan op de tweede verdieping boven het voormalige schnitzelrestaurant. Bij aankomst bleek dat in één van de appartementen brand was uitgebroken en dat het vuur zich door het plafond via het dak verder verspreidde.

Omdat bij een binnenaanval "stroomdraden" werden ontdekt die onder de deur een kamer binnenliepen is ook het LFO (landelijk Facilitaire Ondersteuning Ontmanteling) gealarmeerd. Nader onderzoek wees uit dat er een hennepkwekerij was gevestigd. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht. Ook kon de woordvoerder niet vertellen of er illegaal stroom is afgetapt. De kwekerij en planten zullen worden vernietigd. Hoe de brand, die niet in de hennepkwekerij is begonnen, is ontstaan wordt nader onderzocht.

advertentie
advertentie