Team Accent is Vitaal

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het team van Accent Praktijkonderwijs ontving op vrijdag 1 maart het goede nieuws dat de school een subsidie krijgt van maar liefst 15.121 euro. Afgelopen jaar werkte het team van Accent aan een project van duurzame inzetbaarheid en procesverbetering. Met het project wil de school zorg dragen voor de mensen die er werken. De subsidie komt uit een Europees Sociaal Fonds (ESF Actie E) die bedoeld is bedrijven, ondernemingen en nu dus ook scholen gezond, vitaal en sterk te maken of te houden.

Het project is gestart met een door Accent georganiseerde studiebijeenkomst voor 400 werknemers van collega scholen voor praktijkonderwijs. Vanuit daaruit organiseerde de school deelprojecten. Als ondergrond is gekozen voor het boek: ,,Einstein en de Kunst van het zeilen''. Hierin beschrijven Klaas Kunst en Anne de Graaf hoe mensen in hun persoonlijke kracht kunnen komen. Uitgangspunt is daarbij dat ieder op zijn gebied leiderschap mag vertonen. Tijdens het traject kregen de deelnemers de kans om zelf te ontdekken wat leiderschap zou kunnen zijn. Klaas Kunst heeft het hele project begeleid.

Locatieleider van Accent Nijkerk Jan Hofman: ,,Praktijkonderwijs is misschien wel de leukste onderwijs soort in Nederland. Mensen in het praktijkonderwijs zijn misschien wel het meest bevlogen van alle onderwijs mensen in Nederland. Mijn team bestaat uit stuk voor stuk betrokken en professionele mensen. En in de moderne en innovatieve organisatie die wij met elkaar zijn, gaan de ontwikkelingen snel. Maar dat kan alleen goed gaan als je de kracht van alle mensen goed kan inzet. Als mensen in hun kracht staan, is er meer effect en voorkom je zaken als een burn-out. Met dit project hebben we bijvoorbeeld gekeken naar de persoonlijke werkstijl van mensen. Hoe werk je? Wil je graag alles perfect doen? Of wil je het graag anderen naar de zin maken? Elke stijl heeft zijn voor- en nadelen. Maar ook is gekeken naar waar je energie van krijgt en waar energie weer weglekt. Ik ben trots op dit team en op de mensen die er werken. En ik gun hen een aantrekkelijke werkplek, vitaliteit en vooral een duurzaam leven."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie