Telstar speelt gelijk en behoudt zicht op kampioenschap

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - In een beladen kampioenswedstrijd speelden nummers één en twee Telstar en KOAG vol voor de winst, maar deelden de punten uiteindelijk (17-17). Komende zaterdag heeft Telstar tegen ODO aan een gelijkspel voldoende voor het kampioenschap. Aanvang in De Slag om 19:40uur.

Afgelopen zaterdag stond de absolute kraker tussen Telstar en KOAG op het programma. Nummer twee KOAG zou bij winst de laatste strohalm aangrijpen om een beslissingswedstrijd uit het vuur te slepen, Telstar verdedigde een voorsprong van twee punten en mocht zich bij winst kampioen noemen. Tevens zou Telstar, in het jaar dat de club 50 jaar wordt, voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveren naar de Overgangsklasse.

Nadat op 9 februari Fortis aan de kant werd gezet, hadden de Hoevelakers drie weken om zich voor te bereiden op deze finale. Iedereen kwam heel terug van wintersport en afgelopen week was er hard getraind, waarbij de gemaakte afspraken werden benadrukt en herhaald. De thuishaven van KOAG in Krimpen aan den IJssel was niet beschikbaar, waardoor de wedstrijd werd gespeeld in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tientallen supporters van Telstar waren afgereisd naar de Parkzoomhal om hun vlaggenschip aan te moedigen, waardoor de tribunes eerder rood-wit dan groen-geel gekleurd waren.

De belangen waren groot, de sfeer zat er goed in en de spanning was van de gezichten van de spelers af te lezen. Nadat KOAG rap een 2-0 voorsprong pakte, werd de stand al snel gelijk getrokken en ging het vervolgens gelijk op. Bij 5-5 demarreerde Telstar door goals van Anke Hopman (2x) en een sterk spelende aanvoerder Maarten de Jong naar een 5-8 voorsprong. De wedstrijd werd grimmiger, duels harder en de scheidsrechter had de grootste moeite om bij te blijven en duidelijke grenzen te stellen. KOAG ging hier uiteindelijk beter mee om, waardoor de achterstand werd omgebogen in een 9-8 voorsprong in het voordeel van de Krimpenaren. Op slag van rust nivelleerde wederom De Jong de stand: 9-9.

Het publiek ging er na rust nog eens goed voor zitten en kreeg een echte kampioenswedstrijd voorgeschoteld. Er veranderde echter weinig aan het speelbeeld. In het aanvalsvak van KOAG ontsnapte de spits tweemaal aan zijn directe tegenstander en wist direct zijn enige twee treffers van de wedstrijd op het scorebord te zetten. Het vlaggenschip van Telstar zette de achtervolging in en kwam op gelijke hoogte (14-14). Vanuit de rebound schoot Jan Willem Boer vervolgens de eerste voorsprong van de tweede helft binnen. Vervolgens bleef het stuivertje wisselen. Pinchhitter Niels Heining verving de moe gestreden Arjan van Leijenhorst en scoorde één van zijn eerste balcontacten. Maartje Bleeker scoorde vervolgens van grote afstand (16-17), waarna KOAG twee minuten voor tijd de stand weer gelijk trok. In de slotfase kregen beide ploegen nog enkele opgelegde kansen, maar nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek de 17-17 tussenstand de eindstand.

Na het laatste fluitsignaal overheersten gemengde gevoelens en kwam een hoop emotie los. De sfeer werd het best samengevat met de woorden 'blijde teleurstelling'. Op voorhand had niemand rekening gehouden met een gelijkspel, maar was iedereen het erover eens dat het gelijkspel een prima alternatief was voor de gehoopte winst. KOAG en Telstar waren gelijk aan elkaar en geen van beide ploegen gaven een krimp of kon een doorslaggevend verschil maken. Coach Steven Brink: ,,Het was een harde wedstrijd op het scherpst van de snede, waarbij Telstar de morele winnaar is. We hebben alles nog in eigen hand, waar KOAG afhankelijk is van anderen. Wanneer je speelt voor een gelijkspel, is het een ongeschreven wet dat je het schip ingaat. De wil om te winnen was echter zó groot. Deze jonge ploeg toont eens te meer aan dat ze dit seizoen qua volwassenheid en verantwoordelijkheid enorm zijn gegroeid. Volgende week hebben we alles in eigen hand en kunnen we met de steun van het thuispubliek alsnog ons doel halen: kampioen worden en promoveren naar de Overgangsklasse.''

Telstar 1 wil via deze weg alle meegereisde supporters, evenals het voltallige tweede, hartelijk bedanken voor de steun. Jullie waren geweldig! Aankomende zaterdag staat de cruciale wedstrijd tegen nummer zes ODO uit Maasland op het programma. De belangen voor Telstar zijn overduidelijk; bij winst of gelijkspel is Telstar kampioen. ODO heeft zich afgelopen zaterdag met een 13-9 thuiswinst veilig gespeeld, maar zal er alles aan gelegen zijn het kampioensfeest te voorkomen. De wedstrijd begint om 19:40 uur in sporthal De Slag te Hoevelaken. U bent van harte uitgenodigd en uw steun is meer dan welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie