Felle strijd om de Zilveren Pony

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op 1 en 2 maart werd het jaarlijkse springconcours de Zilveren Pony in manege Luxool in Nijkerk gehouden. Tijdens deze tweedaagse werd er gestreden voor een finaleplek in de klasse B, L, M, Z en ZZ. Tijdens de finales op zaterdagavond 2 maart werd in de klasse B, L, M, Z en ZZ door de ruiters en amazones moedig gestreden om de Zilveren Pony van de 29ste editie van het springconcours Zilveren Pony in een druk bezochte Manege Luxool te Nijkerk. Dit alles in een sfeervol aangeklede manege, waar toeschouwers, sponsoren en natuurlijk de ruiters en amazones met spanning op tribunes en sponsoren terras vaak hun adem in hielden bij dit jaarlijks evenement.

In de klasse B won Claire Kranenborg met Balou en lid van de SRJV Groenedaal, de felbegeerde wisseltroffee van de Zilveren Pony. Van de plaatselijke ponyclub De Toekomst werden respectievelijke 3e tot en met 7e, Bobbi Hulsenbeck op Pippa Watina, Danni van Essen op Checkers, Jennifer van de Pol op Kyra, Lisa Motshagen op Anastacia en Britt Lieftink op VIP.

In de klasse L heeft de Zilveren Pony gewonnen: Skye Morssinkhof op Twinsy van PC de Bosrakkers. Hier eindigden als 3e Jennifer van de Pol op Rosita en als 7e Ricarda van de Hul op Corento, beide lid van de plaatselijk ponyclub De Toekomst. Renee Lieftink en Marlene van de Brom van PC de Toekomst hebben ook gestreden in de finale, maar mochten door een strafpunt geen barrage rijden.

In de Klasse M heeft de Zilveren Pony: Paris Morssinkhof op Pitch Pine van PC de Bosakkers.

En in de Klasse Z-ZZ heeft de Zilveren Pony gwonnen: Dominique Tansel op Astrix van PC Midland. Ook Gerdine Frens heeft gereden in de finale, maar ook zij mocht door strafpunten geen barrage rijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie