Basketballers uit Amsterdam verslagen naar huis door Sparta Nijkerk

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na de laatste 2 wedstrijden gewonnen te hebben moesten de basketballers van het U18 Bolwerkteam afgelopen zaterdag spelen tegen de nummer één van de competitie. BC Apollo had tot nu toe nog maar 2 wedstrijden van de 17 gespeelde wedstrijden verloren. De druk lag dus overduidelijk bij de thuisploeg van Sparta Nijkerk. De wedstrijd werd geopend met een score van Sparta Nijkerk en het team onder leiding van de Nijkerkse coach Bert Soetekouw voerde het speeltempo op en het leek alsof de Amsterdammers niet goed bij de les waren. De coach van BC Apollo probeerde het spelritme van Sparta nog te onderbreken door tweemaal een time-out aan te vragen maar bij het fluitsignaal voor het einde van de eerste kwart stonden ze met 18 -8 achter. Men zou verwachten dat de koploper van deze competitie zich in de tweede kwart zou herstellen maar niets was minder waar en daardoor kreeg Sparta Nijkerk de mogelijkheid om zijn voorsprong verder uit te breiden naar een stand bij de rust van 41 - 23. Een riante voorsprong om de tweede helft van de wedstrijd te beginnen. Echter bij basketball zegt dit nog niets over een eventuele einduitslag van de wedstrijd en deze was dan ook nog niet gewonnen door Sparta Nijkerk. Dat bleek dan ook wel want de Amsterdammers hadden de rust blijkbaar goed gebruikt en kwamen in deze derde kwart sterk terug en wat scores betreft lag de winst dit keer bij de gasten. Nog steeds met 10 punten voor op de koploper begon Sparta Nijkerk aan de vierde en laatste kwart en de spanning steeg ten top. Even leek het er op dat Sparta de winst die voor het grijpen lag uit handen zou geven. BC Apollo probeerde de achterstand terug te brengen door gebruik te maken van zijn schutters met lange afstandsschoten maar dit keer was de voorsprong die Sparta Nijkerk in de eerste helft van de wedstrijd had opgebouwd te groot. Een derde verliespartij moesten de Amsterdammers incasseren in Sporthal Watergoor en Spart Nijkerk ziet zijn finaleplaats in de rayon finals weer een stapje dichterbij komen.

Zaterdag 16 maart speelt Sparta Nijkerk een beslissende wedstrijd om een plek in de Rayon West Finals tegen BS Leiden om 18:30 uur in Sporthal Watergoor.