Medailleregen voor Excelsiorturnsters

27 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Veertien turnsters van Gymnastiekvereniging Excelsior kwamen afgelopen zaterdag 23 februari uit in de voorwedstrijden in de Regio. Er werd goud, twee maal zilver en twee maal brons gewonnen. Even zag het ernaar uit dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden, omdat er geen organiserende vereniging was. Excelsior nam het voortouw om de tweede voorwedstrijd in de 5e divisie te organiseren. Zij deed dit in samenwerking met Sportvereniging Dio uit Ugchelen en de productgroep turnen dames van de KNGU georganiseerd. Het werd een geslaagde wedstrijd.

De jongste meisjes, de nog maar 9-jarige Instappers, deden mee aan de nieuwste oefenstof in de categorie D2. Moeilijke oefenstof waarin veel choreografie in verwerkt is, werd toch zeer uitgevoerd door deze jonge turnsters. Sanneke Dennis liet zien dat zij deze oefenstof goed onder de knie had en voerde alles zeer goed uit. Zij pakte dan ook het goud. Ilse v.d Bor en Loïs Barends eindigde op een zeer verdienstelijke 4e en 5e plaats. Hiermee komt een finaleplaats in zicht.

In de categorie Pupillen 1-niveau 10 werd erg goed geturnd door Paula van den Poll. Zij had een prachtige overslag over de kast die zij zeer goed beheerst. Zij liet ook een perfecte oefening op de balk zien, maar werd helaas benadeeld door de jury. Desondanks behaald Paula een prachtige derde plaats en kreeg het brons omgehangen. Marije van Bloemendaal en Romee Torsius behaalde een top-tien notering. In de categorie Pupillen 2 - niveau 9 eindige Lotte Bouw en Nikki de Graaf in de middenmoot.

In de categorie Jeugd niveau 8 kwamen de Excelsiorturnsters zeer sterk voor de dag. Esmee Krijkamp, die in de eerste voorronde al tweede werd, turnde wederom zeer goed uitgevoerde oefeningen op alle toestellen. Het zilver kon haar dan ook niet ontlopen en zij mocht plaatsnemen op het podium. Marit van Arkel eindigde net achter Esmee op een prachtige derde plaats en veroverde zo het brons. Gevolgd door Kelly van Hamersveld die op de vierde plaats eindige. Anouk de Vries eindigde in deze categorie in de achterhoede.

En alsof dat nog niet genoeg was, pakte Cheyenne te Braak het zilver in de categorie Junior - niveau 7. Zeer geconcentreerd voerde zij de oefeningen uit, dat resulteerde tot dit prachtig resultaat. Demi behaalde een plaats in de top tien. De trainsters zijn zeer tevreden met deze resultaten. Het is nog even afwachten wie zich geplaatst hebben voor de finale, maar zij verwachten toch zeker heel wat Excelsiorturnsters in de finale die in april gehouden wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie