Kritiek op Nijkerk 600

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

Columniste: ‘Feest is slecht voor de jeugd’

NIJKERK - De Nijkerkse Janneke van Heugten heeft in de column Laakbaar op de website www.nijkerk.nieuws.nl fel uitgehaald naar de organisatie van Nijkerk 600. Projectcoördinator weerspreekt de kritiek.

door Henk Brinkman

Onder de kop ‘Nijkerk600 is slecht voor de jeugd’ hekelt ze dat voor volgens haar voor de doelgroep jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar niets is geregeld. Zij baseerde zich op het magazine Nijkerk viert feest, waarin de evenementenkalender is gepubliceerd. Ook een buurman had dat volgens Van Heugten geconstateerd. Die wordt geciteerd: ,,Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat ze echt niets voor jongeren hebben georganiseerd.’’

Van Heugten hekelt ook de sluitingstijden voor de horeca in Nijkerk, die volgens haar Nijkerk 600 jaar in de tijd terug brengen.

De column riep op social media als facebook en twitter heftige reacties op. Uit veel reacties blijkt steun voor de opvatting van Van Heugten. Iemand suggereerde om een project X in Nijkerk te starten, maar voegde daaraan toe dat hij dat niet wil, gezien de negatieve ervaringen in Haren vorig jaar.

Eddie Wassink, projectcoördinator voor Nijkerk 600 reageerde enenrzijds geprikkeld. ,,Die kop raakte me echt.’’ Wassink heeft Janneke van Heugten en ook een andere columniste van de site, Marcelle Warringa, uitgenodigd voor een gesprek. Warringa meldde op haar eigen facebookpagina dat indertijd voorgestelde projecten ,,van tafel zijn geveegd of genegeerd.’’ Zij voegde daaraan toe dat dit was gebeurd voordat Wassink was aangesteld.

Wassink zegt open te staan voor een gesprek. ,,Wij zullen echt niet alles goed hebben gedaan. Ik sta open voor kritische vragen.’’ Hij vertelt contact te hebben gezocht met een jongen van 18 die zich op twitter zeer negatief over Nijkerk 600 uitliet. ,,Wij hebben met hem gesproken. Hij bood zijn excuses aan voor zijn taalgebruik, maar kennelijk leeft het gevoel wel onder jongeren dat er niets voor hen wordt gedaan. Ik heb hem uitgelegd dat Nijkerk 600 geen dingen zelf organiseert, maar alleen goede ideeën ondersteunt. Toen we uit elkaar gingen begreep hij hoe het in elkaar stak. We hebben afgesproken met elkaar in gesprek te blijven en mogelijk rolt daar nog een activiteit uit. Ik ga dat ook in het bestuur van de Stichting Nijkerk 600 bespreken.’’

Wassink constateert dat de jongeren in die leeftijd wel een heel brede doelgroep vormt, die verschillende wensen hebben. ,,Er zijn ook sportactiviteiten waar jongeren naar toe kunnen, zoals de wedstrijd FC Nijkerk 600 tegen FC Utrecht. Of de halve marathon van Nijkerk, die ook openstaat voor jongeren. Maar wellicht hebben wij niet alle jongeren bereikt via de Stad Nijkerk of social media. Daar willen we nog eens kritisch naar kijken.’’

Wassink is bang dat de columniste en de reageerders op social media Nijkerk 600 en de discussie over de sluitingstijden van de Central Dome met elkaar vermengen. ,,En daar heeft de organisatie van Nijkerk 600 niets mee te maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie