Feestelijke bijeenkomst voor senioren

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op 27 maart, de verjaardag van Nijkerk 600 jaar, organiseert de PCOB in samenwerking met een aantal leerlingen van Accent Praktijkonderwijs een bijeenkomst voor alle senioren in de gemeente Nijkerk. Deze wordt gehouden in de aula van het Corlaer college in Nijkerk en begint om 14.15 uur.

Na ontvangst met koffie en gebak wordt de bijeenkomst geopend door de voorzitter van de PCOB Nijkerk, de heer Herman Verheij, hij zal de burgemeester feliciteren met het 600 jaar bestaan van Nijkerk en stil staan bij het feit dat deze bijeenkomst ook een ontmoeting is tussen vele ouderen en jongeren die elkaar hier ontmoeten. Daarna zal burgemeester Renkema een inleidend woord houden over verleden, heden en toekomst; ook in het licht van de ontmoeting ouderen en jongeren. Daarna zal Henk Vreekamp, geboren in Hoevelaken en getogen op de Veluwe, een betoog houden over de Germaanse onderstroom met het hedendaagse leven op de Veluwe. Henk Vreekamp heeft als gemeentepredikant gewerkt op de Veluwe en kent de (religieuze) achtergronden in onze streek en uiteraard van de gemeente Nijkerk. Het gaat zeker over verleden, heden en toekomst. In de pauze is er een optreden van het 'Chianti-Koor Nijkerk' onder leiding van Gerard Overbeek uit Nijkerk. Er zullen vele oud Hollandse liederen gezongen worden waarbij iedereen kan meezingen. Ook zal het Nijkerks lied gezongen worden. De teksten worden d.m.v. een beamer getoond. Na de pauze zal Joop van de Veen, oud postbode geboren en getogen in Nijkerk, in boerenpak op klompen en in Nijkerks dialect een boeiend verhaal houden met de nodige ernst en humor over 600 jaar ouderenzorg in Nijkerk. De geschiedenis van de ouderenzorg gaat terug naar het jaar 1401. Om 16.30 uur zal de bijeenkomst afgesloten worden door de voorzitter van de PCOB. U dient zich op te geven voor deze feestelijke bijeenkomst. Dat kan via de advertentie elders in deze krant. Opgave vóór 16 maart. De aanmeldingen zullen in volgorde van binnenkomst behandeld worden.

Aansluitend zal er nog een korte jaarvergadering plaatsvinden voor de leden van de PCOB die zich daarvoor hebben aangemeld in de locatie van Accent Praktijkonderwijs met aansluitend een buffet. Om 18.30 uur zal daarvan de afsluiting plaatsvinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie