Volop activiteiten tijdens Boekenweek in bibliotheek

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema: Gouden tijden, zwarte bladzijden: Het verleden van de Lage Landen. In de bibliotheken en boekhandels staat dan de geschiedenis van Nederland centraal.

Als u tijdens de Boekenweek lid wordt van de bibliotheek, ontvangt u een boekenbon van € 5,- en een voucher voor het Boekenweekgeschenk. Dat is dit jaar het grappige boekje De verrekijker van Kees van Kooten. Met dit boekje op zak kunt u op zondag 24 maart gratis met de trein reizen.

Als u al lid bent van de bibliotheek, kunt u, zolang de voorraad strekt, bij de klantenservice de verhalenbundel Gouden tijden, zwarte bladzijden ophalen. In dit boekje halen bekende Nederlanders herinneringen op uit hun persoonlijke levensgeschiedenis.

Literair Café met Else-Marie van den Eerenbeemt

Bron: www.else-marie.nl

Op donderdag 21 maart komt de bekende familietherapeute Else-Marie van den Eerenbeemt naar Nijkerk. Zij zal in de bibliotheek vertellen over en voorlezen uit haar boek Wie krijgt de gouden armband van moeder? Dit boek gaat over wat er kan gebeuren als er een erfenis verdeeld wordt. Else-Marie van den Eerenbeemt heeft meerdere publicaties over de betekenis van familie op haar naam staan. Tijdens de avond is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Zie voor meer informatie: www.else-marie.nl. De avond begint om 20.00 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Roodbeen. Kaarten kosten € 7,50 voor bibliotheekleden en € 10,- voor niet-bibliotheekleden, inclusief koffie of thee.

Schrijfwedstrijd Gouden tijden, zwarte bladzijden

Bron: www.boekenweek.nl

Wilt u een verhaal schrijven over een bijzondere gebeurtenis uit uw eigen leven? Doe dan mee met de landelijke schrijfwedstrijd Gouden tijden, zwarte bladzijden. Van 1 maart tot en met 7 april kunt u een verhaal insturen. De bekende auteur Abdelkader Benali zal de 25 mooiste verhalen uitzoeken. Deze verhalen worden gepubliceerd in een e-book, dat vanaf de Boekenweek beschikbaar is. Als uw verhaal wordt uitgekozen, ontvangt u een geprint exemplaar van het e-book. U kunt zich voor deelname aan de schrijfwedstrijd aanmelden via www.boekenweek.nl.

Filmcafé Zwartboek

Bron: www.google/zwartboek/afbeeldingen

Op woensdag 13 maart wordt in de bibliotheek van Nijkerk de film Zwartboek uit 2006 vertoond. Deze film van Paul Verhoeven speelt in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De film gaat over de heftige herinneringen van de Joodse zangeres Rachel Stein aan haar onderduiktijd en haar deelname aan het verzet. Ze maakte deel uit van een knokploeg en ging een relatie aan met een hoge Duitse officier. Carice van Houten heeft in de film de rol van Rachel en Thom Hoffman die van knokploegleider Hans Akkermans. De film won de jongerenprijs voor de beste internationale film tijdens het filmfestival van Venetië. De filmvertoning begint om 19.30 uur. Kaarten voor deze film kosten € 6,- voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden.

U kunt in de bibliotheek van Nijkerk kaartjes kopen voor de avond met Else-Marie van den Eerenbeemt en voor de filmvertoning van Zwartboek. Reserveren kan via www.bibliotheeknijkerk.nl.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Meta Dekker

Bibliotheken Gemeente Nijkerk

Frieswijkstraat 99

3861 BK Nijkerk

Tel. (033) 245 17 56

meta.dekker@bibliotheeknijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie