Oude kwaal wordt ZVV Sparta wederom fataal

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Golden Stars uit Amsterdam heeft afgelopen vrijdagavond ZVV Sparta getrakteerd op de zevende nederlaag van het seizoen. Geen van de aanwezige supporters had bij het rustsignaal voorzien dat die nederlaag in de maak zou zijn. Bij rust leidden de Spartanen namelijk al met 7-3 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Niks bleek echter minder waar en in een volledig andere tweede helft was het onheil niet meer af te wenden. Met 8-10 gingen de bezoekers uiteindelijk huiswaarts.

Je hebt in een seizoen wel eens zo'n wedstrijd waarin het wedstrijdbeeld na het rustsignaal volledig kantelt. Helaas hebben de zaalvoetballers uit Nijkerk daar dit seizoen iets vaker als een (paar) keer per seizoen last van. Waar in eerdere wedstrijden tegen Scagha'66 uit, FC Marlene uit en ZSW thuis in de eerste helft er geweldig werd gezaalvoetbald, was dat ook deze vrijdag niet anders het geval.

Maar zoals het in die vorige wedstrijden na rust onbegrijpelijker wijs kantelde, zo gebeurde dat ook in de thuiswedstrijd tegen Golden Stars. De reden voor die kentering moet toch vooral gezocht worden bij de Nijkerkse zaalvoetballers zelf. Op onverklaarbare wijze kunnen de Nijkerkers het niet in deze wedstrijden opbrengen om een zorgvuldig opgebouwde voorsprong vast te houden. Woorden als gogme en slimheid vallen regelmatig in de kleedkamer tijdens de rust, maar de uitvoering van deze slimheid en het gogme behouden tijdens de tweede helft blijkt vaak toch te moeilijk.

Een echte sterkhouder wordt dit seizoen node gemist bij de Spartanen. Een speler die het team bij de hand neemt en ze de weg wijst naar de overwinning. In het vorige seizoen had Serkan Albayrak deze rol en was hij het die de lijnen uitzette wanneer het even niet liep bij de oranje-zwarten. Dit seizoen zijn er meerdere spelers die deze rol op zich kunnen nemen gezien hun zaalvoetbal ervaring, maar geen van deze spelers heeft tot nu toe deze leidersrol naar zich toegetrokken.

Tegen de Amsterdamse zaalvoetballers van Golden Stars werd dat ook weer pijnlijk duidelijk. Aan voetballend vermogen ontbreekt het niet, kwaliteit genoeg aanwezig in de Nijkerkse selectie. Het consolideren van een voorsprong en deze totaan de laatste seconde uitspelen is echter een andere kwaliteit die niet aanwezig lijkt te zijn. Daar kan ook de verklaring gezocht worden voor de vele tegendoelpunten (110 in totaal) die de Spartanen al moesten incasseren dit seizoen.

Tien tegendoelpunten vielen de Spartanen ook ten deel in de wedstrijd tegen de Amsterdamse bezoekers. De acht doelpunten die de mannen van coach Boutaarout daar zelf tegenover zetten waren niet genoeg. Zodoende droop de Nijkerkse Eerste Divisionist voor eigen publiek af en moet het bij zichzelf te raden gaan waarom het toch telkens mis gaat in dit soort wedstrijden.

Lang heeft men in Nijkerk niet om hier over na te denken. Volgende week vrijdag wacht alweer de volgende wedstrijd. In Egmond aan Zee is WS de tegenstander. Om 21.15u wordt er dan afgetrapt in sporthal De Watertoren.