Deroue test Red Bull KTM RC 250-R in Jerez

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De afgelopen week stond Jerez in het teken van de eerste trainingen voor de Red Bull Rookies Cup 2013. Twaalf coureurs van vorig seizoen, aangevuld met evenzoveel nieuw geselecteerde rijders, samen goed voor 14 nationaliteiten, maakten in Jerez kennis met elkaar en de nieuwe KTM RC 250-R machine. Onder hen de 17 jarige Scott Deroue uit Nijkerkerveen die voor het 3e seizoen met startnummer 95 als enige Nederlander verzekerd is van een permanente start.

De eerste drie trainingssessies op vrijdag werden onder natte omstandigheden verreden terwijl de zaterdagsessies op een droge baan plaatsvonden. Deroue werd gedurende de droge trainingen geconfronteerd met een aantal problemen waaronder de vering waardoor een snelle ronde uitbleef en hij aan het einde van de trainingen als 16e gekwalificeerd stond. Deroue: ,,De eerste dag viel in het water. Eerst moesten we het blok een aantal ronden inrijden en daarna werd het met de nieuwe motor aftasten op het natte circuit. De zaterdagtrainingen gingen op zich goed maar ik had veel problemen met de vering en voortdurend het gevoel er in snelle bochten af te gaan. We hebben alles geprobeerd maar waren er aan het einde van de trainingen nog niet uit. De motor zelf liep perfect en reageerde overal direct op. Ondanks alles heb ik nog een tijd gezet waarmee ik slechts 1,5 seconde achter de snelste man zat. De verschillen waren klein en het niveau is ook dit jaar weer hoog. Ik ga ervan uit dat we voor de volgende training over twee weken, weer in Jerez, de kinderziektes er uit hebben en kunnen beginnen met het vinden van de juiste settings.''

Maandag wacht Deroue een gewone dag bij voestalpine Polynorm BV in Bunschoten waar hij zowel werkt als een opleiding volgt. Van zijn werkgever krijgt Deroue alle medewerking voor zijn motorsportcarrière want komende donderdag vertrekken Deroue en het RW-Junior team weer naar Spanje. Ditmaal naar Albacete voor een trainingssessie met de Nederlandse wegraceselectie onder leiding van bondscoach Barry Veneman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie