Koude maar geslaagde Jumping Indoor Nijkerk

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De weergoden zaten wat betreft temperatuur niet helemaal mee, maar dit mocht de sport niet baten. Vier dagen Jumping Indoor Nijkerk bracht met circa 500 deelnemers weer prachtige paardensport naar Nijkerk. In deze 4 dagen worden in alle klassen 2 manches verreden en de beste uit deze groepen kwamen op vrijdagavond en zaterdagavond terug voor de finales. Hoogtepunt voor de organiserende club de Neuderuiters was de winst van Helen Burgwal in de L-finale.

Vrijdagavond was het de beurt aan de finalisten van de klasse B. Deze finale werd gewonnen door Kirsten Weijman met Aranadasj van vereniging De klomp&omstreken. Joëlla Schenk reed de hoogste stijlpunten bij elkaar en verdiende daarmee als mooie extra prijs een handgemaakt schilderij van haar paard! Beste Neuderuiter was Gert-Jan van Esveld die met Deo Volente net iets te kort kwam. Voorafgaand aan de finale was de showrubriek Team Challenge, waar ruiters,ponyruiters, een menner en een mountainbiker het tegen elkaar opnamen. Dit was een leuke onderbreking en bracht sensatie in de baan, hoewel de mountainbikers het behoorlijk moeilijk hadden op het vochtige zand.

Zaterdag was traditioneel de dag voor de hoogste klassen Z en ZZ met aansluitend de finales klasse Z/ZZ, M en L. De hoogste klassen ZZ werd gedeeld gewonnen door Bart van der Maat en Iris Zwijnenburg van respectievelijk Zilfia's hoeve en de Garderruiters. De klasse Z was voor Marco Verbeek van De Klomp eo die hiermee ook de Koops wisselcheque verzilverde. Twee opeenvolgende jaren winnen leverde tot aan dit jaar een extra bonus op van de oude hoofdsponsor Koops. Dit jaar is Crosshair Stables de nieuwe hoofdsponsor.

Nienke van Roekel van De Klomp eo won de finale M. De Neuderuiters lieten voor het eerst echt van zich spreken in de L finale. Met Jan-Hein Brusse, Jenny van den Burg en Helen Burgwal in de barage had Nijkerk een behoorlijke kans hoog te eindigen. Helen Burgwal wist dit waar te maken en reed met Wonderful Lady in een spectaculaire barage de zelfde tijd als Jan Dibbet met Zoreya van de Willaerruiters! Dit betekende een gedeelde winst en deze ,,oude rotten'' lieten hiermee de jeugd het nakijken. Helen werd ook beste Neuderuiter van JIN 2013 en dit was voor haar alweer een fantastisch resultaat nadat ze vorige week reserve-kampioen van Gelderland wist te worden.

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 maart is het de beurt aan ponyclub De Toekomst met hun jaarlijkse evenement 'de zilveren pony'. Kijk voor meer informatie en uitslagen op: www.jumpingindoor-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie