Bibliotheek vertoont bekroonde film Carnage

22 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het Filmcafé Nijkerk draait op donderdag 28 februari de film Carnage. De toegangsprijs is 7,50 euro inclusief kopje koffie/thee. Leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van hun pas 1,50 euro korting. De film begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Kaartjes reserveren kan via www.bibliotheeknijkerk.nl

De film Carnage werd geregisseerd door Romans Polanski, die hiervoor in 2011 een Oscar kreeg. Twee jongens van 11 jaar krijgen ruzie die uitmondt in een vechtpartij. Hun ouders komen bij elkaar om de zak bij te leggen. Maar hoe redelijk en beschaafd zijn zij eigenlijk zelf? De schone schijn aan de oppervlakte vervliegt al snel. Verhitte discussies, prijsgegeven geheimen, ongepast gedrag en hilarische voorvallen zijn het gevolg. Wie steunt wie?

Het verhaal speelt zich grotendeels af in de zitkamer van een appartement in New York. De kleine ruimte draagt bij aan de ongemakkelijke sfeer die je als kijker al snel bekruipt. Acteurs Jodie Foster, John C. Reilly, Kate Winslet, en Christoph Waltz zorgen voor de spitsvondige en soms pijnlijk scherpe dialogen. Regisseur Roman Polanski heeft het beste uit hen naar boven gehaald en met Carnage een gedenkwaardige, venijnige en ronduit geestige film gemaakt.

Avondje uit

Het door de bibliotheek georganiseerde filmcafé is de perfecte basis van een avondje uit in Nijkerk. Voor aanvang van de film serveert Old Niekark een speciaal filmdiner, waarna u in de bibliotheek de film bekijkt. Kaartjes voor Film & Diner kosten € 17,50 en zijn ook reserveren via www.bibliotheeknijkerk.nl.

advertentie
advertentie