Toneeluitvoering D.O.B.

22 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Donderdag 14 maart en vrijdag 15 maart a.s. is het Trefpunt, aan het Prins Willem-Alexanderplein onder de Goede Herderkerk, weer het jaarlijks decor voor de uitvoeringen van de Chr. toneelvereniging Door Oefening Beter. Ook dit jaar is er weer hard gestudeerd door de spelers van D.O.B. om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Evenals vorig jaar is er gekozen voor een komedie die geschreven is door Stef Hudepohl. In de camping komedie Zomer in Zeeland gaat het er soms doldwaas aan toe. Want wie is er niet toe aan een welverdiende vakantie? Henk Braam (Cees Buitenhuis) en Katja Braam (Sylvia van 't Bosch) zoeken samen met zijn moeder Rikie Braam (Evelien v. Hussel) hun vertrouwde camping in Zeeland weer op. Maar is het er allemaal nog zo vertrouwd? Ze blijken nieuwe 'buren' te hebben, Hans van Duivecate (Jan de Groot) en zijn vrouw Vanessa (Caroline v.d. Mheen). Er ontstaat tussen beide families een bedreigende sfeer. Els Versteijne (Willeke de Graaf), de eigenaar van de camping probeert het hoofd boven water te houden met behulp van haar klusjesman Albert Rotteveel (Nico Batist) en de sportinstructeur Walter Staal (Perry Boomsma). Ze zorgt ervoor dat ieder een plekje op de camping krijgt ook de twee toevallig langs trekkende dames Dorothee Dekker (Tineke Kettelerij) en Antonia van Bree (Pauline Cozijnsen).

En of er 'vreemde' vogels rondzwerven rond de camping onderzoekt ornitholoog Yvon Janssen (Geraldine v.d. Pol). Al met al weer volop ingrediënten voor een feest van herkenning voor iedere campingbezoeker zoals het opzetten van een tent en het slechte weer.

Christel Cozijnsen ondersteunt ook dit jaar weer de spelers als souffleur en Gert Walet verzorgt het decor. De spelers worden weer 'omgetoverd' tot hun typetje door de grimeurs Gerrit en Ali Bonsel. De regie is dit jaar weer in handen van Geurt Albert Buitenhuis. Toegangskaarten á € 10,00 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij drogisterij Bert Engel in winkelcentrum Paasbos en bij Mariëlles Kwaliteitskip aan het Singel. Kinderen t/m 12 jaar betalen slechts € 6,00. Ook aan de zaal zijn nog kaarten verkrijgbaar (indien beschikbaar). Aanvang beide avonden 20.00 uur en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

advertentie
advertentie